Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Троє молодих миргородців отримають соціальне житло
2017-12-22

У грудні 2017 року троє молодих миргородців із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування отримали можливість забезпечення соціальним житлом. Станом на 21 грудня кошти за три однокімнатні квартири вже проплачені. На придбання соціального житла цьогоріч із державного бюджету виділено 906 тис.грн. Відповідний порядок та умови надання субвенції визначений постановою уряду.

Наприкінці 2017 року на Миргород виділено державну субвенцію для купівлі соціального житла з розрахунком 31,5 кв. метрів загальної площі на одну особу. Завдяки особистому контролю даного питання міським головою Сергієм Соломахою та узгодження його з керівництвом Уряду, для Миргорода зробили виняток. Це дало можливість купити три однокімнатні квартири для дітей цієї пільгової категорії, замість передбачених двох.

За словами голови комісії з питань захисту прав дітей, секретаря Миргородської міської ради Наталії Гирки, яка опікується цією категорією дітей з 1994 року, ситуація по забезпеченню молодих миргородців із числа дітей-сиріт соціальним житлом залишається актуальною. Незважаючи на зусилля, що докладає міська влада, як орган опіки та піклування для створення належних умов виховання, навчання, соціального захисту та матеріального забезпечення вищезазначеної категорії дітей є ще багато проблем, які потребують вирішення. Оскільки соціальне сирітство як явище продовжує поширюватися. Брак коштів на державному та місцевому рівнях не повною мірою забезпечують право осіб вказаної категорії на отримання житла.

З метою вирішення цієї проблеми на місцевому рівні було розроблено програму "Забезпечення соціальним житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського". У межах цієї програми міська рада виділяла кошти на оплату кімнати у гуртожитку Миргородського художньо-промислового коледжу імені М.В. Гоголя для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Однак, такий механізм,  який забезпечував дітей до 18 років ліжко-місцем, не вирішив проблему кардинально, оскільки у Миргороді, як і в інших містах немає резерву соціального житла, а потреба в ньому щороку зростає. На первинному квартирному обліку міста перебуває 18 осіб, з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які потребують поліпшення житлових умов.

На сьогодні Уряд розробив програму забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, й осіб з їх числа. Відповідно до ст. 26, 60 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", Постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 р. №877 "Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво/ капітальний ремонт/ реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво/ придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації" адміністративно-територіальним округам передбачені кошти на купівлю квартир за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання соціального житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, які потребують першочергового забезпечення житлом.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]