Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Тренінг з питань профілактики ВІЛ/СНІД для працівників освітніх закладів
2016-12-05

1 грудня світова спільнота відзначає День солідарності з ВІЛ-позитивними людьми. Цей день – гарна нагода підвищити рівень обізнаності про це захворювання і методи його профілактики. Саме тому за ініціативи центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Миргородської міської ради було проведено тренінг для педагогів, вихователів, психологів, методистів та соціальних працівників навчальних закладів міста на тему профілактики ВІЛ/СНІД. Для проведення даного заходу було запрошено психолога, гештальт-терапевта, національного тренера з питань ВІЛ/СНІД, координатора проектів МБО «Східноєвропейське та Центральноазіатське об’єднання людей, які живуть з ВІЛ» Ольгу Панфілову.

Україна залишається лідером в Європі за масштабами поширення ВІЛ-інфекції. За оцінками експертів в країні з нею живе майже 300 тисяч осіб. Саме тому профілактика ВІЛ, СНІД на сьогоднішній день є дуже актуальною темою, яка повинна підніматися як в сім'ях, так і в дошкільних і шкільних установах.

Учасники тренінгу дізналися про історію виникнення та лікування ВІЛ/СНІДу в світі, про обсяги поширення даного захворювання в Україні. Також було розглянуто основні принципи ВІЛ-діагностики, лікування та профілактики. Особливу увагу було акцентовано на важливості консультацій і профілактики ВІЛ-інфекції.

Тренінг був також спрямований на розвиток толерантного ставлення до людей зі статусом ВІЛ/СНІД. На відміну від інших захворювань діагноз «ВІЛ-інфекція» супроводжується безліччю соціальних і психологічних проблем, внутрішніх криз, стресів, труднощів у міжособистісних відносинах, які з'являються задовго до того моменту, коли людині може знадобитися медична допомога.

Впродовж всього заходу між учасниками велися активні дискусії та обговорення, а ситуаційні ігри дали змогу перевести дану тему з абстрактної площини до практичних знань та навичок в роботі з ЛЖВ.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]