Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Субсидія на оплату комунальних послуг за травень буде обов’язково призначена
2017-06-16

Якщо у платіжці на оплату комунальних послуг за травень не відображено субсидію, хвилюватися не варто. Скоріш за все місцеве управління соціального захисту населення через велику кількість субсидіантів не встигло опрацювати інформацію – доходи громадян за новий період, склад зареєстрованих осіб, перелік житлово-комунальних послуг і тарифи в місті, - яка необхідна для перепризначення субсидій на новий сезон. Субсидія обов’язково буде призначена заднім числом, а субсидіантам рекомендовано сплачувати обов’язковий платіж за травень у такому ж розмірі, як у квітні.

До прикладу, обов’язкова частка платежу, яку сім’я з двох осіб сплатила за електроенергію у квітні,  становила 30 грн. Цю ж суму рекомендовано сплатити  й за травень для того, щоб не довелося у червні сплачувати подвійний розмір обов’язкового платежу – за травень, і червень.   

Якщо раніше при розрахунку розміру субсидії бралися до уваги доходи за минулий календарний рік – з січня до грудня минулого року, то з 1 травня 2017 року  враховуються за останні 4 квартали, що передують місяцю, з якого призначається субсидія. Тобто у травні-червні в процесі перепризначення українцям субсидій на новий період – 2017-2018 р.р. – субсидіантам врахують їх доходи не за весь 2016-й рік, а за три квартали 2016 року і один квартал 2017 року. Новим субсидіантам врахують доходи за попередні чотири квартали з моменту оформлення заяви і декларації.

Що це дає людям? Громадянин, наприклад, весь минулий рік працював і отримував високу заробітну плату. В цьому році звільнився з роботи і потребує допомоги в оплаті комуналки з об’єктивних причин. Соціально несправедливо брати до уваги його минулорічні доходи, коли він міг самотужки сплачувати рахунки за тепло, електроенергію та воду. Тому Уряд йде назустріч таким людям, адаптуючи їх соціальний стан до дати призначення субсидії. Інформацію про доходи громадян органи соціального захисту населення самостійно отримують від фіскальної служби, через що часто виникають затримки в призначені субсидій.

Нагадаємо, що з 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, у травні-червні органи соціального захисту населення проводять перепризначення субсидій на наступний рік та розраховують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон. Повторно подавати документи на оформлення допомоги необхідно лише тим, хто орендує житло та у кого відбулися зміни у складі сім’ї. Для решти субсидіантів перерахунок проведуть автоматично, без повторного звернення.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 березня 2024 року

Сплачуємо борги до бюджету громади!

     
     
Оголошення

Змінено час засідання виконавчого комітету

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 березня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]