Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Стратегія екологічної політики України до 2030 року
2019-04-11

Президент України Петро Порошенко підписав Закон “Про Основні засади (Стратегію) екологічної політики України на період до 2030 року”. Оновлену Стратегію екологічної політики підготувало Мінприроди за участю українських та міжнародних експертів із різних галузей економіки. Як зазначив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, завдання нового закону не лише сприяти подоланню наслідків екологічних проблем, а усувати "кореневі" причини їх виникнення.

"Система, яку ми заклали в оновлену Стратегію, успішно діє у країнах ЄС. Це доктрина формування нової екологічної політики. Розроблений Мінприроди документ відповідає європейським екологічним стандартам, а також середньостроковим пріоритетам дій Уряду, адже успішними у майбутньому будуть тільки ті економіки, які вчасно зуміли перейти до ресурсоефективної, циклічної, низьковуглецевої економіки. Так, Україні ще багато працювати у цьому напрямку, але якщо ми не будемо робити кроків до «озеленення» національної економіки, то ризикуємо опинитися в аутсайдерах.", - прокоментував Остап Семерак.

 У Стратегію включені заходи для зменшення забруднення атмосферного повітря та води, і загалом зміни в державному управління через запровадження екологічних норм та стандартів, оскільки фактично дві третини населення країни проживає на територіях, де стан атмосферного повітря не відповідає гігієнічним нормативам, а стан земельних ресурсів та поверхневих водних об’єкті, якість води в них, за ступенем забруднення віднесені до забруднених і дуже забруднених.

Нагадаємо, Україна продовжує імплементацію європейського екологічного законодавства та виконувати своїх зобов’язання щодо запровадження екологічних вимог на кшталт діючих в країнах ЄС. Зокрема, раніше було ухвалено Закони «Про оцінку впливу на довкілля» та «Про стратегічну екологічну оцінку», які зобов’язують враховувати потреби довкілля ще на етапі розробки та ухвалення рішень.

Миргордоський проект MO.GE.DI.CO, що реалізується в рамках другої фази Програми Європейського Союзу "Угода мерів - Демонстраційні Проекти 2", працює на випередження та направлений на зменшення викидів СО2 на 20% в рамках обраного теплового району міста, використання відновлювальних ресурсів, зниження тепловтрат при доставці теплоносія та енергоефективна модернізація дитячого садочка № 10. Термін виконання -  2018-2021 роки. Вартість проекту - 1 019,5 тис. євро, з яких грант від Європейського Союзу -  762,8 тис. євро, кошти міського бюджету - 256,7 тис. євро.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]