Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Спорт та молодіжна політика
2019-11-21

На засіданні виконавчого комітету, що відбувся 20 листопада, обговорили питання про виконання заходів, спрямованих на забезпечення розвитку фізичної культури і спорту та сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в 2019 році.

Начальник відділу молоді і спорту Вікторія Козлова говорить, що основні заходи з розвитку фізичної культури і спорту передбачені міською програмою розвитку спорту. На проведення загальноміських фізкультурно-спортивних заходів у 2019 році було виділено 443 тис. грн. Спільно із МЦФЗН "Спорт для всіх" та дитячо-юнацькою спортивною школою проводяться  заходи з різних видів спорту.

У 2019 році вихованці ДЮСШ взяли участь в 149 змаганнях міського, обласного, всеукраїнського значення, а також міжнародних змаганнях з футболу в м. Маарду (Естонської Республіки) та м. Новолукомль (Республіка Білорусь), з греко-римської боротьби в м. Анікшяй (Литовська Республіка) та з баскетболу в м. Лодзь (Польща).

183 вихованці ДЮСШ виконали спортивні розряди, 7 вихованцям присвоєно перший дорослий розряд та 8 вихованцям - кандидати в майстри спорту.

З метою підтримки діяльності громадських організацій спортивного спрямування, міської радою прийнято рішення про передачу в оренду частини підтрибунних приміщень стадіону "Старт" громадській організації "Клуб єдиноборств "Дракон" та міському філіалу "Полтавської обласної федерації кіокушин карате".

Окрім цього, з метою стимулювання обдарованої молоді та відзначення юнаків і дівчат, які досягли значних успіхів у спорті, за 2019 рік відділом молоді і спорту виплачено грошові нагороди 11 спортсменам з неолімпійських видів спорту (тайський бокс) та 2 – з олімпійських видів спорту (бокс, греко-римська боротьба) на загальну суму 115 600 грн.

Багато вихованців дитячо-юнацької спортивної школи входять до складу  збірних команд Полтавської області з різних видів спорту та гідно представляють наш регіон на Всеукраїнських змаганнях.

Проблемним питанням залишається наповнення та оновлення матеріально-технічної бази дитячо-юнацької спортивної школи, а також стадіону "Старт", проте в цьому році за рахунок виділених міською радою коштів на суму понад 800 тис. грн. вдалося відремонтувати покрівлю, роздягальні та частину коридорних приміщень ДЮСШ, здійснити капітальний ремонт внутрішніх силових та слабкострумових систем в частині підтрибунних приміщень стадіону, відновити пошкодженні сидіння на центральній трибуні. До кінця року планується встановлення відеоспостереження та території спортивної школи та стадіону.

Діяльність у сфері сприяння соціальному становленню та розвитку молоді протягом 2019 року здійснювалась в рамках Міської програми з реалізації молодіжної політики, підтримки сім’ї, забезпечення рівних прав та можливостей  жінок і чоловіків на 2019 рік. Затверджене планове ресурсне забезпечення програми становить 20 тис. грн. з міського бюджету, з яких на даний момент використано 15 155 грн. За участі молоді та волонтерів організовуються пізнавальні активності, тематичні конкурси («Молоді літератори Миргорода», заходи з нагоди Дня матері та Міжнародного Дня сім’ї, заходи присвячені Дню захисту дітей та Дню молоді), форуми, реалізуються цікаві проєкти.

Також у рамках міської програми "Місто активних громадян", відділом отримано додаткові кошти в розмірі 32 895грн. для реалізації ініціатив, спрямованих на розвиток неформальної освіти для молоді, популяризацію волонтерства та організації культурного дозвілля.

За проєктом "Майстерня волонтерів", який реалізовується відділом молоді і спорту спільно з МММГО "За нами майбутнє", 25 юнаків та дівчат пройшли курс навчальних тренінгів, брали активну участь в інших загальноміських заходах та реалізували власні ініціативи: благодійні книжкові ярмарки, профорієнтаційний форум "Професія моєї мрії", благодійний забіг. За підтримки відділу волонтерами проведено 2 відкриті майстер-класи з виготовлення світловідбивних флікерів для безпеки пішоходів та велосипедистів, а також два навчальні тренінги для дітей дошкільного та шкільного віку щодо безпечної поведінки на вулиці.

Також, в рамках проєкту "Summer movies Myrhorod", відділом молоді і спорту спільно з волонтерами молодіжного організації "За нами майбутнє" проведено 15 безкоштовних кінопереглядів, якими охоплено понад 3000 глядачів.  Окрім цього, молодь активно долучалася до екологічних акцій та просвітницьких заходів: пошиття та розіграшів еко-торбинок, зелених толок.

З метою розвитку політичної та правової свідомості молодіжні активісти організували акцію "Я знаю Конституцію" на центральній площі міста з нагоди Дня Конституції. Також, більше 20 юнаків та дівчат стали учасниками симуляційної гри "Твій вибір", яку було проведено в рамках святкування Дня незалежності за сприяння ГО "Відкритий простір".

Відділом проведено заходи щодо інформування молоді міста про можливості участі в грантових програмах, конкурсах ініціатив, програмах молодіжних обмінів та стажувань. Завдяки цьому спостерігається зростання кількості молодіжних ініціатив, поданих юнаками та дівчатами на міські, обласні та всеукраїнські конкурси: "Місто активних громадян", "Громадський бюджет", "Всеукраїнський шкільний бюджет". Ідеї молоді щодо створення сучасного молодіжного центру в місті та оновлення скейт-майданчика знайшли підтримку громади та будуть втілені в наступному році. Впродовж року молодь приймала активну участь в програмах стажувань: "Школа успіху" від фонду Кличко, "Агенти змін", FLEX, Фестиваль шістдесятників та дисидентського руху і т.п.

До кінця року заплановано проведення інформаційно-просвітницьких заходів для молоді щодо протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, відзначення найактивніших волонтерів з числа молоді в рамках Міжнародного дня волонтера, навчальний тренінг з медіаграмотності для юнаків та дівчат старшої школи, - проінформувала Вікторія Козлова.

У ході обговорення питання було відзначено активну роботу нової керівниці профільного відділу Вікторії Козлової. Доповідь про виконання заходів, спрямованих на забезпечення розвитку фізичної культури і спорту та сприяння соціальному становленню і розвитку молоді взяли до відома та доручили продовжити виконання спортивних та оздоровчих заходів.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]