Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Совість українського письменства
2018-04-06

Є такі імена, без яких важко уявити собі українську літературу. Серед них, ім’я Олеся Терентійовича Гончара, якому 3 квітня виповнилося б 100-років. Саме йому, колектив Миргородської міської бібліотеки для дорослих ім. Д. Гурамішвілі присвятив вечір-портрет «Я дякую Богові, що дав мені народитися українцем».

Ми дякуємо нашій громаді, яка відгукнулася і відвідала захід. Ведучі вечора познайомили присутніх з біографією письменника. Нелегким був його життєвий шлях, його нагороджували і критикували, його славнозвісний «Собор» було вилучено з літературного процесу на два десятиліття, але з усіх битв він вийшов переможцем.

Ім’я автора відомих «Прапороносців», «Собору», численних інших творів, пов’язано з історією нашої бібліотеки. У 1955 році при відкритті нашої книгозбірні та присвоєння їй ім’я Д. Гурамішвілі, у складі делегації українських письменників був Олесь Гончар. Після його смерті, дружба з родиною Олеся Терентійовича не припинилася, а навпаки зміцнила завдяки його дружині Валентині Данилівні, та правнучки Лесі Гончар, які й досі надсилають до бібліотеки твори О. Гончара, твори, які видала Валентина Гончар «Я повен любові…», Леся Гончар «Руса - з Атлантів» та «Вовчиця вирію». Ми щиро дякуємо за подарований книжковий скарб, який є у фонді нашої бібліотеки. А читачам радимо перечитувати твори письменника, сотворімо собори у своїх душах і освятімо їх, і тоді відійдуть у небуття чорні яри і чорнобилі, постріли в лебедів і розп’яття за хліб насущний, тиранія над талантами і сірі бездушні мури - і на землю та на людей спаде благодать. І так станеться! Тому що про це мріяв Олесь Гончар.

Миргородська міська бібліотека для дорослих ім. Д. Гурамішвілі

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]