Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Сергій Соломаха про пріоритетні напрямки діяльності міської влади
2015-12-09

7 грудня міський голова Сергій Соломаха дав прес-конференцію для місцевих журналістів. За круглим столом йшлося про  пріоритетні напрямки діяльності міської влади. Міський голова Сергій Соломаха дав першу після виборів прес-конференцію. Він повідомив, що уже сформований виконавчий комітет, обраний секретар ради,  визначені заступники міського голови. У міську раду ввійшло 9 політичних сил. Перша сесія робоча показала, що більшість питань голосується одноголосно,- сказав Сергій Соломаха.

Далі керівник міста розповів про те, що перед виборами в місто ввійшли дві міжнародні програми  - Програма розвитку ООН і ДЕСПРО. Обов’язкова умова їх  реалізації – це участь у  співфінансуванні самих миргородців. Шість ОСББ і два освітніх заклади, які включились у програму, уже переконалися, що можна залучати міжнародні кошти на додаткові капітальні ремонти. Міський голова підкреслив, що у 2016 році відбудеться реформування житлово-комунальної сфери, у першу чергу ЖЕКів.  Питання утримання і ремонту будинку ляже на плечі самих жителів багатоповерхівок, тому участь у подібних проектах, за умови співфінансування, це  вихід із ситуації. Він зауважив, що з міського бюджету також будуть й далі співфінансувати ті програми, які будуть впроваджуватися разом із жителями багатоповерхівок чи із жителями приватного сектору.

Як підкреслив Сергій Соломах, фінансова децентралізація забезпечила перевиконання показників міського бюджету, тому в основному ті плани, які були передбачені на початку року, вже виконані. Програми, які приймала міська рада ще шостого скликання в переважній більшості виконані, майже на 100%. І це при тому, - наголошує Сергій Соломаха, що протягом року кілька раз вносили зміни до програм у плані додаткового фінансування у різні галузі. Сума склала більше 10 мільйонів. У першу чергу були направлені додаткові кошти на незахищені статті: на заробітну плату, капітальні ремонти приміщень бюджетної сфери, на ремонти житлового фонду, на ремонти доріг і тротуарів.

Міський голова також повідомив, що у Бюджетному Кодексі передбачаються зміни, і не на краще, для місцевих бюджетів, адже частину податків з міських бюджетів заберуть до державного. Натомість у статтях міського бюджету з'являться нові видатки.

На годині офіційного спілкування йшлося про  основні напрямки діяльності міської влади. Вони, за словами міського голови,  не змінюються. Робота побудована так, щоб і надалі забезпечувати стабільність та порядок у місті.

Миргород залишається передовим містом по реалізації проектів у сфері енергозбереження та по залученню позабюджетних коштів. У поточному році вдалося залучити близько 20 мільйонів гривень із міжнародних різних фондів. Також передбачається у ще двох пільгових кредитних програмах з енергозбереження і реконструкції системи котельні для «Миргородводоканалу» і «Миргородтеплоенерго» під три і шість відсотків річних у гривні відповідно. Звичайно, якщо комунальні підприємства знайдуть можливості включитися в ці кредитні програми, - зазначає Сергій Соломаха.

У ході зустрічі міський голова відповідав на поставлені запитання журналістів. Зокрема, працівники мас-медіа цікавилися ситуацією щодо на добровільного об’єднання громад та роботою з внутрішньо переміщеними особами.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]