Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Що зроблено і над чим будемо працювати: міський голова відзвітував про роботу за минулий рік
2019-04-17

16 квітня міський голова Сергій Соломаха відзвітував про роботу за минулий рік. Підбиваючи підсумки міський голова зазначив, що рік був нелегким. Децентралізація розширила повноваження органів місцевого самоврядування, але водночас і збільшила рівень відповідальності, переклавши низку державних функцій на місцеві бюджети.

За словами Сергія Соломахи, бюджет 2018 року, який було виконано і перевиконано, був більш соціально спрямованим у порівнянні з 2017 роком. Більше коштів було передбачено на статті соціального захисту, Нову українську школу, створення первинної ланки медичного обслуговування. Негативним у цьому контексті є те, що місто недодержало кошти з так званого "дорожнього фонду", який по закону фінансується з обласного бюджету. Мова йде про 20% фінансування міських магістралей. Звісно, це не та сума, яка могла б кардинально вирішити питання ремонту доріг, але на ці гроші місто розраховувало. Загалом на поточний і капітальний ремонт дорожньо-мостового господарства було спрямовано 4,8 відсотка видатків місцевого бюджету. Недоотримано коштів і від пайової участі та акцизного збору. Не вдалося торік вирішити на державному рівні питання меж міста. Уже майже 7 років міські жителі, які живуть за межами міста, позбавленні своїх законних прав, а ми не можемо зробити переоцінку землі, - каже очільник міста.

До позитивних напрацювань міський голова відніс поліпшення і доступність послуг для громадян та відкритість влади. По-перше - створення первинної ланки медичної допомоги, відкриття амбулаторій у кожному мікрорайоні. Організація роботи Центру надання адміністративних послуг та забезпечення його необхідною технологічною базою у співпраці з міжнародними організаціями. Гласність та відкритість органів місцевого самоврядування, засідань сесій, виконавчого комітету забезпечувалася через онлайн-трансляції в мережі Інтернет та веб-сайт міської ради. Як підкреслив міський голова, Миргород – одне з небагатьох міст України, де всі засідання сесій та постійних комісій проводиться відкрито в онлайн режимі. Архів відеозаписів оперативно публікувався на Youtube каналі міської ради. Упродовж року багато зроблено  у напрямку підвищення архітектурного рівня та інклюзивності будівель і споруд. Було встановлено пандуси, велосипедні парковки, рекламні тумби, вказівники назв вулиць та зупинок громадського транспорту.

Детально міський голова зупинився на розпочатій роботі по створенню муніципального автобусного парку, основне завдання якого вирішити організацію пільгових перевезень. Також торік було розпочато роботу по приєднанню сільських громад до міста обласного значення. Проведено  активну роз'яснювальну роботу серед населення міста та сільських громад щодо перспектив добровільного приєднання. Поки що сільські ради зайняли вичікувальну позицію.

Пріоритетним напрямком залишається муніципальний енергоменеджмент та проектна робота. Заходи, виконані у цьому напрямку, економлять енергоносії і кошти, які виділяються з міського бюджету на утримання муніципальних будівель та залучають грантові кошти. А от мешканцям співвласникам багатоквартирних будинків та ОСББ треба бути активнішими у цьому контексті, використовувати міжнародну допомогу та міське співфінансування. Місто - серед лідерів по впровадженню інноваційних та пілотних проектів по залученню грантових та державних коштів. Проект по реконструкції Центру естетичного виховання відібрано до фінансування з фонду регіонального розвитку на поточний рік за Надзвичайною кредитною програмою для відновлення України.

Першочерговим завданням, за словами міського голови, було і залишається вирішення питання комунальних підприємств, їх підпорядкування, послуг та тарифів. Якщо на міські підприємства міська влада може впливати, то на роботу обласних, до яких виникає дуже багато запитань: "водоканалу" та "теплоенерго" – ні. Виходом із ситуації є передача цих підприємств у власність громади. Робота у даному напрямку триває. Щодо роботи міських комунальних служб, міський голова критично оцінив роботу "Спецкомунтрансу". Але в плані благоустрою - є позитивні зміни. Загалом у 2018 році на ЖКГ було спрямовано більше 20 млн.грн. Кошти використані на благоустрій міста, капітальні ремонти житлового фонду та об’єктів соціальної сфери, проектно-кошторисні роботи на перспективні об’єкти та інші заходи житлово-комунального характеру.

Вкрай важливими для курортного міста залишаються питання екології. Тому займалися пошуком фінансових ресурсів для відновлення річки Хорол. Про наші проблеми знають у Верховній раді  і обіцяють допомогти, - каже Сергій Соломаха. Кошторисна вартість цих робіт сягає 38 мільйонів гривень. Нині вже є ПКД на поліпшення технічного стану та благоустрою прибережної зони річки. Але це питання потрібно вирішувати комплексно, а не лише на міській території. Продовжуючи цю тему, міський голова подякував активістам, які проводять екозаходи та зарибнюють водойму. Відзначив міський голова також активних миргородців, які пишуть проекти та реалізують їх за міськими програмами, вкладають часточку себе для загального блага. Важливою ланкою у вирішенні питань є органи самоорганізації населення. Сергій Павлович відзначив тісну співпрацю рад мікрорайонів, комунальних служб та депутатів у вирішенні питань благоустрою,  плануванні робіт по ремонту доріг, реконструкції вуличного освітлення, проведенні масових заходів.

Недофінансованими, на думку міського голови, є галузі культури, молодіжної та спортивної політики. Хоча торік на відповідні заходи було виділено значні кошти у порівнянні з попередніми роками.

Завершуючи звіт, міський голова зазначив, що попереду багато планів на покращення життя миргородської громади у всіх сферах її діяльності. Бюджет Миргорода, не дозволяє жити “на широку ногу” та все ж місто рухається в напрямку осучаснення. Зусилля влади і громади спрямовані на створення комфортного, інноваційного середовища для проживання і відпочинку.

Також міський голова відповів на запитання миргородців. Вони стосувалися ремонту доріг, благоустрою, екології, підприємницької діяльності, земельного законодавства та інші.

До слова, детальний текст звіту міського голови було розміщено на веб-сайті і кожен охочий міг ознайомитися та надати запитання за період обговорення, яке пройшло у всіх радах мікрорайонів та засіданні Громадської ради. Щоби якомога більше миргородців змогли долучитися до обговорення, звіт міського голови транслювався онлайн.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]