Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Розвиток велотранспорту задля добробуту громад
2015-05-26

Миргородці полюбляють їздити на велосипедах. Адже це зручний, здоровий  і економний вид транспорту. Експерти підрахували: за одну годину на перехресті вулиць Незалежності та Гоголя  проїхало близько півтисячі велосипедистів. Такі цифри вразили навіть столицю, бо в Києві велосипедистів менше в рази. Тож тепер у Миргороді  хочуть розробити і ухвалити Концепцію розвитку велосипедного руху та облаштувати велосипедну інфраструктуру. Місто, разом із шістьма іншими містами,  долучилося до проекту «Розвиток велотранспорту задля добробуту громад», що впроваджує Асоціація велосипедистів Києва за підтримки Європейської комісії.

На робочій зустрічі експерти спільно з керівниками відділів і управлінь міської ради та велоактивістами провели аналіз території міста, окреслили сучасний стан велопоїздок, розробили схему транспортних і рекреаційних маршрутів велосипедного руху.

Експертка Асоціації велосипедистів Олена Токмиленко говорить, що Концепція  - на завершальній стадії. Уже розроблено веломаршрут  для вулиці Гоголя, який буде реалізовуватися в першу чергу. Нині розраховується приблизний бюджет загальної реалізації Концепції та програма заходів на наступні роки. Попередні підрахунки вказують, що для повного облаштування всієї велоінфраструктури та системи велонавігації в місті, необхідно близько 30 млн. грн. Звичайно, що міському бюджету справитися з такою сумою буде затяжко, тому для реалізації цього проекту будуть залучатися як вітчизняні, так і міжнародні інвестори.

У міській раді кажуть, розвиток велосипедної інфраструктури має багато переваг - це користь і для велосипедистів, і для водіїв та пішоходів, і взагалі  - для цілого міста. Розвиток велоруху в місті передбачено стратегією розвитку Полтавської області та планом дій зі сталого енергетичного розвитку.

За матеріалами міської телестудії «Миргород»

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]