Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Розширене засідання Координаційної ради з питань протидії домашньому насильству
2019-12-02

Обговорення поточної ситуації в сфері запобігання домашньому насильству та вдосконалення взаємодії між суб'єктами, які працюють в цьому напрямку - головна тема зустрічі розширеного засідання Координаційної ради з питань гендерної рівності, запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, протидії торгівлі людьми, що відбулася 28 листопада в залі засідань міської ради.

Ініціював проведення зустрічі заступник міського голови Олександр Гуржій, визначений уповноваженою особою з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі на території міста Миргород. Серед запрошених учасників заходу: представники поліції, начальник відділу молоді і спорту, відділу освіти, служби у справах дітей, директор центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, представники закладів охорони здоров'я первинної та вторинної ланок, заступники директорів шкіл, методисти дошкільних навчальних закладів, представники закладів професійно-технічної освіти, бюро правової допомоги, органів з питань пробації.

Начальник відділу молоді і спорту Вікторія Козлова нагадала присутнім порядок взаємодії суб'єктів, що здійснюються заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статті, затверджений Постановою КМУ №658 від 22.08.2018р. Начальник служби у справах дітей Євгенія Усатова зупинилася детальніше на повноваженнях даного органу в сфері захисту дітей, які постраждали від домашнього насильства. В той же час, очільниця відділу освіти Тетяна Колибельнік закликала працівників дитячих садочків та шкіл, у разі виявлення ознак вчинення домашнього насильства над дітьми, негайно повідомляти про це службу у справах дітей, а також наголосила на важливості наявності в кожному навчальному закладі міста психологів. Окрім цього, директор центу соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Вікторія Максимова повідомила присутнім інформацію про соціальні послуги, які надаються працівниками центру у разі виявлення фактів домашнього насильства.

За словами Юлії Барило, начальника відділу "Миргородське бюро правової допомоги", в 2019 році за безоплатною правовою допомогою до відділу звернулися 5 осіб, які постраждали від домашнього насильства. Вона також нагадала про можливість отримання безкоштовного адвокатського захисту для постраждалих даної категорії.

Загалом, впродовж 11 місяців 2019 року Миргородським відділом поліції зареєстровано 83 випадки скоєння домашнього насильства на території міста та району.

Наразі триває загальнонаціональна акція «16 днів проти насильства», в рамках якої проходять тематичні заходи, покликані зруйнувати стереотипи щодо домашнього насильства та проінформувати дітей і дорослих про можливі інструменти захисту від нього.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]