Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
«Розпишу писанку»
2016-04-29

Мабуть неможливо уявити український Великдень без наших традиційних, відомих на весь світ, писанок та крашанок. Саме тому напередодні Великодня для пенсіонерів відділення соціально–побутової адаптації Територіального центру соціального обслуговування в приміщенні міської бібліотеки було проведено майстер–клас «Розпишу писанку» з виготовлення та розпису декоративних яєць.

Присутні на майстер-класі не лише розмальовували писанки, а й слухали історичну довідку про давній звичай розписування писанки перед Великоднем, значення писанки для української родини, традиційні і нетрадиційні способи оздоблення яєць.

  Під час заняття завідувач відділення Литвиненко Ю.Г. продемонструвала схематичний процес створення писанок з дотриманням народних традицій, а саме: видування яйця, обробіток оцтом, покриття основним кольором і сам розпис. Юлія Григорівна розповіла про дивовижні давні візерунки та орнаменти – символи, які використовуються при створенні справжніх писанок, що є знаком пробудження, відродження усього живого в християнській традиції. Всі присутні на занятті мали можливість на практиці, власними руками спробувати розмалювати попередньо підготовлені яйця ( видуті та з нанесеною основою ).

 Учасники майстер–класу дійшли висновку, що кожна людина, навіть не маючи великих художніх здібностей, може створити гарну писанку, варто лише мати велике бажання і робити це від душі, з любов’ю і теплом.

Всі присутні на заході отримали в подарунок високохудожні писанки, створені для них Литвиненко Ю.Г. , та великодні паски (ПП  Хухра Л.М. ).

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]