Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Родом із Миргорода
2018-03-14

10 березня виповнилось 70 років нашому землякові, Народному художнику України, визначному майстру гобелена Левадному Олександру Миколайовичу. У Миргородському краєзнавчому музеї відбувся тематичний захід "Родом із Миргорода", присвячений ювілею митця.

Старший науковий співробітник музею Тетяна Фесенко розповіла про життєвий та творчий шлях ювіляра, головний зберігач фондів музею Наталія Палець ознайомила присутніх з творчим доробком О.Левадного, зокрема, роботами, які знаходяться в фондах музею, потім переглянули документальний сюжет про те, як творче подружжя Левадних, Олександр та Ольга (до речі, Заслужений художник України) створює свої неповторні гобелени. Олександр Левадний народився 10 березня 1948 р. в м. Миргороді, тут закінчив середню школу та Миргородський державний керамічний технікум ім. М.В.Гоголя (вчителі В.Богданов, В.Ханко), продовжив навчання в Львівському державному інституті прикладного і декоративного мистецтва. З 1975 року проживає і займається творчістю в Полтаві. Свого часу Олександр Миколайович очолював Полтавську обласну організацію Національної Спілки художників України, створював кафедру образотворчого мистецтва, матеріально-технічну, методичну базу в Полтавському багатопрофільному міському ліцеї № 1 імені І.П.Котляревського, був завідувачем кафедри, методистом кафедри образотворчого мистецтва, викладав фахові дисципліни «Основи композиції», «Композиція», «Живопис». З 1996 р. - Заслужений художник України, з 2015 р. - Народний художник України. Професор, доцент Полтавського Національного технічного університету ім. Ю.Кондратюка, автор наукових публікацій та серії дизайнерських проектів. Свого часу завдяки Миргородській міській раді фонди Миргородського краєзнавчого музею поповнили багато унікальних робіт Олександра та Ольги Левадних, які були відзначені нагородами на міжнародних виставках. Одна з цих робіт, "Миргородське джерело", нині постійно знаходиться в експозиції музею. Вітаємо нашого славного земляка з ювілеєм, бажаємо міцного здоров’я, наснаги, нових робіт і нових виставок!

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]