Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Ремонт доріг в громаді та їх утримання в осінньо-зимовий період
2022-09-29

Темпи ремонту доріг в громаді та їх утримання в осінньо-зимовий період обговорили на нараді, яку 29 вересня провів міський голова Сергій Соломаха зі своїми заступниками, начальниками відділів житлово-комунального господарства і капітального будівництва, керівниками комунальних підприємств та підрядної дорожньої організації.

Цьогорічний ремонт доріг в громаді дещо затягся у часі у певній мірі, і через дощову погоду, і в зв'язку з іншими причинами. За літній період у Миргороді провели поточні ремонти на низці вулиць. Ремонтували вибоїни струменевим методом та асфальтобетонною сумішшю. Залишися ще напрямки, де дорожники працюватимуть, коли буде сприятлива погода.

Що стосується ремонту та утримання автошляхів громади, то це питання надзвичайно складне. Оскільки за межами міста вони знаходяться на балансі обласного Агентства місцевих доріг.

За словами мыського голови, сьогодні склалася незрозуміла ситуація з дорогами, які перебувають на обслуговуванні ДП "Агентство місцевих доріг". Фактично поточні ремонти доріг в громаді фінансує місцевий бюджет. На ремонтні роботи в поточному році виділено 14 млн. грн. Місцева підрядна організація ПРАТ “Миргородський агрошляхбуд”, яка нині виконує ремонтні роботи, отримала лише 2 млн. грн. проплати, а роботи зроблено більшу частину.  "Більше того, ці дороги  не на балансі громади. І зараз місцеві громади  спонукають як до ремонту, так і їх утримання за власний кошт, та ще й через певну обласну організацію. Я не бачу в цьому ніякої перспективи, тому що це витрата коштів незрозуміло куди і навіщо,"- зазначає Сергій Соломаха.

Також близько семи мільйонів гривень з бюджету громади спрямовано на капітальний ремонт дороги, що по вулиці Данила Апостола. Частково роботи вже виконані. Планують, що капремонт цієї вулиці зроблять і з боку центральної вулиці Гоголя. Коментуючи  це питання, міський голова зауважив, що це завдяки  надзусиллям підприємства і надзусиллям бюджету, тому що капітальні ремонти в цьому році заборонені взагалі: " У тому році ми зробили по Данила Апостола частину робіт, в цьому році треба було частину доробити. Тобто питання не в коштах, питання у самій організації цієї роботи у зв’язку з військовим станом."

На нараді також було порушено питання вчасного відновлення дорожнього полотна комунальними підприємствами “Миргородводоканал” та “Миргородтеплоенерго” після планових робіт чи аварійних ситуацій на водогонах і тепломережах, а також заготовки протиожеледної суміші для посипки дорожнього полотна.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]