Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Реконструкція старої будівлі ЗОШ №1
2019-07-16

Про реконструкцію старої будівлі ЗОШ №1, що побудована в 1910 році і була Миргородською земською гімназією, говорили давно. За кошти міського бюджету було розроблено проектну документацію, велись пошуки фінансування, переговори із потенційними інвесторами.

Так, було подано заявку на фінансування реконструкції будівлі у рамках Надзвичайної кредитної програми для відновлення України (НКПВУ) разом з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Проект був відібраний для фінансування, тож саме в рамках Надзвичайної кредитної програми відновлення України найближчим часом буде реконструйовано стару будівлю ЗОШ №1.

Ця будівля не є пам'яткою культурної спадщини, але відповідно до матеріалів Історико-архітектурного опорного плану міста Миргород вона знаходиться в комплексній охоронній зоні історичного району Ведмедівка. Будівля має цінність з історичного, архітектурного та естетичного поглядів, тож під час виконання робіт буде збережено її основні архітектурні елементи. Також проектом реконструкції будівлі передбачено впровадження енергоефективних заходів та енергозберігаючих технологій.

Тривалість будівництва згідно експертного звіту становить 12 місяців. Загальна кошторисна вартість будівництва станом на березень 2019 року становить 26283,470 тис.грн. З них 21902,892 тис. грн. надійдуть від НКПВУ, а решта буде сплачена з міського бюджету.

Після реконструкції на базі цієї будівлі буде функціонувати школа мистецтв. Планується об'єднанти в одному місці заклади позашкільної освіти, а саме Миргородської дитячої музичної школи ім. А.П.Коломійця та розміщення нових гуртків від Центру естетичного виховання. Позашкільною роботою планується охопити близько 800 дітей. До навчально-виховного процесу матимуть доступ 174 внутрішньо-переміщені особи. До тематичних заходів, що проводитимуться у реконструйованій будівлі, матиме доступ усе населення субрегіону, у тому числі 1933 внутрішньо переміщених осіб.

Раніше Миргород уже подавав заявку та виграв фінансування від НКПВУ на реконструкцію Центру естетичного виховання. Наступний крок – підписання Угод за кожним проектом між Міністерством фінансів України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Миргородською міською радою.

Обидва проекти включено до Постанови Кабінету міністрів України від 05 липня 2019 р. № 583 https://www.kmu.gov.ua/ua/npas/pro-vnesennya-zmin-do-postanovi-kabinetu-ministriv-ukrayini-vid-25-listopada-2015-r-1068-s-583-050719, якою виділяється частина фінансування для початку підготовчих робіт – підготовки та проведення тендерних процедур.

На важливості Надзвичайної кредитної програми відновлення України наголосив  заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України пан Парцхаладзе у своїй заяві: http://www.minregion.gov.ua/press/news/u-ramkah-nadzvichaynoyi-kreditnoyi-programi-bude-onovleno-mayzhe-300-shkil-ditsadkiv-ta-likaren-v-9-oblastyah/

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]