Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Реєстрація - це не право, а обов’язок підприємця
2016-11-16

До уваги суб’єктів підприємницької діяльності,  керівників підприємств торгівлі харчовими продуктами, ресторанного та громадського харчування, аптек!

Законом України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових  продуктів» статтею 25 передбачена державна реєстрація потужностей, які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва або обігу харчових продуктів.

Зазначений обов'язок поширюється на:

• заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження;

•  аптеки;

• заклади громадського харчування (ресторан, бар, кафе, піцерія, їдальні садків і шкіл, мобільні закусочні тощо);

• споруди або комплекси споруд, приміщення, будівлі, обладнання та інші засоби, включаючи транспортні засоби, а також територія, що використовуються у виробництві та/або обігу об'єктів санітарних заходів (харчових продуктів, тварин, призначених для споживання людиною);

• операторів ринку, діяльність яких пов'язана з первинним виробництвом (виробництво та  вирощування продукції, у тому  числі  збір  врожаю, доїння, розведення тварин до моменту забою,  полювання  на тварин, рибальство та збір врожаю диких рослин);

• діяльність, пов'язана з виробництвом об'єктів санітарних заходів (харчових продуктів, тварин, призначених для споживання людиною), у тому числі всі  стадії технологічного процесу, а саме підготовка, змішування та пов'язані з цим процедури, обробка, наповнення, пакування, переробка, відновлення та інші зміни стану об'єкта;

• підприємства, що провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, тощо.

Важливо знати! Для того, щоб пройти процедуру реєстрації потужності та внесення до реєстру операторів ринку (державний реєстр потужностей) оператори ринку повинні подати заяву встановленої форми територіальному органу Держпродспоживслужби за місцем знаходження потужностей. У заяві зазначаються: найменування оператора ринку, адреса потужностей, телефон, електронна адреса та вид діяльності, що планується здійснювати на цих потужностях, керівництво та його контактні дані. Заява засвідчується підписом оператора ринку або уповноваженої ним особи і може подаватися в електронному або паперовому вигляді та реєструється в день її надходження.(Порядок державної реєстрації потужностей затверджений наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10.02.2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб’єктам»)

Державна реєстрація потужностей здійснюється протягом 15 робочих днів після отримання заяви про таку реєстрацію.

РЕЄСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО!!!

Операторам ринку необхідно знати, що відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» вони несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.

Заборонено! Виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, тягне за собою накладення штрафу:

- на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат;

-  на фізичних осіб-підприємців - у розмірі від восьми до п'ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

 

Управління Держпродспоживслужби в м. Миргороді

вул. Сорочинська 164, м. Миргород, тел. 4-40-56

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]