Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Проєкт "Сайт Анатолія Свидницького"
2020-03-27

У грудні минулого року випадково натрапив на інформацію про Всеукраїнський конкурс створення сайтів "Літературна візитка краю". Як можна не зацікавитися, особливо коли нічого не знаєш про те, що і як будеш робити??? Але в школі № 1 м. Миргорода можливо все! Зацікавленість учнів помножена на зусилля учителі плюс підтримка дирекції – і все виходить.

Найперше питання, яке постало перед нами: кого із митців, які народилися чи перебували у Миргороді, обрати в якості літературної візитівки? Адже протягом століть Миргород дарував натхнення багатьом майстрам художнього слова, починаючи з Василя Капніста (1798 - 1823 роки) і закінчуючи нашими сучасниками Анатолієм Дімаровим, Наталією Харасайло, Ларисою Гараган.

Після жвавих обговорень ми вирішили зосередитися на постаті Анатолія Патрикійовича Свидницького, бо «ім’я його, можна сміло сказати, остається і донині незвісним для найбільшої часті любителів української літератури» ( І. Франко). Свидницький пробув у нашому місті зовсім недовго, але: він розкрився в Миргороді не лише як письменник, як громадський діяч (детально див.на нашому сайті – https://sites.google.com/s/1R7cxbrcfFt-RQuKP-LyQX71qCJBZE3L9/p/1e3Qb94QQANGS7VIbbLN2YRZQnV_2oqdh/edit), а ще і як учитель Івана Андрійовича Зубковського, який став не тільки першим очільником нашого міста (у 1918 році), а й відкрив цілющі властивості миргородської води, заснував перші оздоровчі заклади, заклавши основи Миргорода як всесвітньо відомого міста–курорту.

І робота закипіла! Опрацювання літературних джерел, зустрічі з мистецтвознавцями, краєзнавцями, працівниками бібліотеки, поїздка до інституту Рукопису Національної бібліотеки України імені Вернадського… Працювати разом, втілювати задуми і отримувати результат – це справжнє задоволення для усіх!!! У такі моменти відчувається, що директор, вчителі, учні та їх батьки школи № 1– ми усі одна команда, яка не тільки створила сайт про Анатолія Свидницького, а й розробила та втілила в життя живе, театралізоване дійство про тогочасну науку за мотивами його твору «Люборацькі»! Останній акорд - презентація нашої роботи для учнів інших шкіл міста у Миргородській міській публічній  бібліотеці для дорослих ім. Д.Гурамішвілі та екскурсія до інституту Рукопису Національної бібліотеки України імені Вернадського.

Тому ми, з нетерпінням чекаємо на закінчення карантину.

Впевнені, що наша робота, крім того, що навчила нас багатьом цінним навичкам та збагатила знаннями, є цінною ще й тому, що відкриває поціновувачам літератури ще одне ім`я – ім`я Анатолія Свидницького «талановитого, але безталанного письменника» (М.Зеров).

 

 

Іван Городівський, автор проєкту

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]