Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Програма "Місто активних громадян" здійснює мрії
2020-10-27

Дякуючи  програмі МАГ Миргородської міської ради можна втілити ідеї на благо жителів міста, заручившись фінансовою підтримкою влади. Саме завдяки цій програмі ми реалізували наш проєкт "Розширюємо горизонти для дітей з інвалідністю". 

Категорія дітей з інвалідністю є однією з найменш адаптованих в сучасному соціумі. Останні роки в нашій державі активно впроваджується інклюзивна освіта, яка дає можливість повноцінного співіснування дітей з інвалідністю поряд з ровесниками. Найбільша перешкода в тому, що розвиток дітей цієї категорії  потребує додаткових ресурсів для реалізації своїх потреб, а суспільство поки що невзмозі цим забезпечити.  Існує багато нюансів для їхнього повноцінного життя та існування в шкільному колективі. Наприклад, під час канікул школярі часто виїжджають на екскурсії чи туристичні походи. Дитина з особливими потребами не може зазвичай долучитися до подібних заходів, так як потребує постійного супроводу хоча б одного з батьків, а можливо, навіть медичного супроводу.  Перешкодою є і відповідне транспортне забезпечення таких заходів. Пізнавально-розважальна мета нашого проекту – це вихід за межі повсякденного середовища, місця проживання з метою розвитку знань, вмінь та активності.

     Враховуючи карантинні обмеження, дещо змінився план проєкту і щоб убезпечити дітей від вірусу, було вирішено зробити поїздки лише "зеленою" карантинною зоною.

     16 і 17 вересня в рамках цього проєкту 2 групи дітей з особливими потребами в супроводі батьків, корекційних педагогів та медичних працівників відвідали екопарк "Ковалівка".

Малеча отримала масу задоволення від спілкування з милими і контактними тваринками. Позитивні емоції та нові сенсорні відчуття дають дітям можливість краще адаптуватися в соціумі та стати більш сміливими, розширюючи свої пізнання.

     27 вересня ми реалізували заключний етап проєкту  та завершили всій екскурс в Національному музеї-заповіднику М.В.Гоголя. Дякуючи осінній теплій погоді, ми провели день релаксу не тільки для дітей, а й для батьків. З нами були і декілька бабусь та татусів. Вкотре переконалися, що такий відпочинок йде на користь всій родині, в якій виховується дитина з особливостями розвитку. Адже нові позитивні враження, зміна звичного оточення і перебування - запорука гарного настрою.

Музей М.В.Гоголя особливо красивий восени і ми просто гуляли, насолоджувалися природою, теплом і спілкуванням.

Щиро вдячні працівникам закладу, які привітно нас приймали і з нагоди Дня туризму привітали нашу малечу та пригостили всіх печивом .

Щира подяка Миргородській міській раді за можливість втілювати свої ідеї в реальність.

Подяка за постійний супровід та підтримку в дорозі, а також вагому допомогу в організації поїздок директору та персоналу Центру комплексної реабілітації дітей інвалідів м.Миргород.

І слова вдячності нашим постійним перевізникам- Автобусні тури з Миргорода по Україні. - за комфорт та безпеку, розповіла авторка проєкту Ірина Таран.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]