Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про врегулювання цін на споживчому ринку
2015-03-25

Відбулося засідання Координаційної ради з питань розвитку підприємництва. На нараді обговорили ситуацію, що склалася на споживчому ринку міста в зв’язку з різким зростанням цін на основні продукти харчування та шляхи врегулювання ситуації. У засіданні взяли участь члени Координаційної ради з питань розвитку підприємництва, представники торгівельних мереж, центрального ринку та місцевого хлібозаводу. Вів засідання заступник міського голови Максим Верещак.

Він повідомив, що у місті постійно проводять моніторинг цін на ринку споживчих послуг. Щотижневу інформацію про ціни на основні продукти харчування направляють до Полтавської ОДА та Антимонопольного комітету. І хоча ажіотаж на продукти харчування і ціни почав спадати, до таких стрибків треба бути готовими і оперативно на них реагувати. Нонсенсом є те, що  купуючи цукор по 10 гривень за кілограм у магазинах, перекупщики його продавали по 18 - 20 грн. Така ситуація була поблизу центрального ринку.

Аналізуючи ціни у торгівельній мережі супермаркетів, їх представники повідомили, що ціни на них встановлюють пакетом у центральному офісі. Коли був великий попит на цукор, то у супермаркетах було обмеження продажу товару "в одні руки".

Про цінову політику на ТДВ "Миргородський хлібозавод" говорив виконавчий директор Юрій Малуха. Він повідомив, що соціальний хліб подорожчав на 50 копійок. Але споживати його менше не стали, адже вага миргородського "кирпичика" більша, ніж у конкурентів, та й за смаковими якостям він кращий. У торгівельну мережу хліб відпускається по одній ціні. Останнім часом ціну на хліб довелося підняти, оскільки підвищилася закупка складових для готової продукції.

За словами Юрія Малухи, зменшити ціну можливо через збільшення його випуску. Але для цього потрібна підтримка місцевого товаровиробника. Цю думку підтримали більшість членів Координаційної ради з питань підприємництва.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]