Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про стан реконструкції мосту через річку Хорол
2016-04-27

27 квітня відбулася десята позачергова сесія Миргородської міської ради  сьомого скликання.  На розгляд сесії було внесено питання про стан реконструкції мосту через річку Хорол.  За словами міського голови  Сергія Соломахи, необхідність зібрання викликана  поширеними у деяких інтернет-виданнях  повідомлень  про розкрадання коштів з будівництва. Тому на сесію було запрошено  замовників та  підрядників робіт: директора підрядної організації TOB «СТАР ГРУП ЛТД» Михайла Квасова та ФОП Петра Богаєнка, який здійснює  технічний нагляд. Доповідав на сесії і перший заступник міського голови Сергій Швайка.

Зі слів промовців, проектно-кошторисна документація по реконструкції мосту через річку Хорол була виготовлена в 2008 році на основі виконаних обстежень та проведених інженерних вишукувань мосту у 2007-2008 роках спеціалістами TOB ПП «Полтавакомундорпроект» та на основі «Звіту про технічний стан мостового переходу через річку Хорол по вул. Гоголя в м. Миргороді», що був виконаний науково-проектною і впроваджувальною фірмою «Агро» у 2002 році . Згідно виготовленої проектно-кошторисної документації було передбачено ремонт балок прогонової будови .

За 7 років експлуатації мосту (2008 року по 2015 рік) кількість , рівень та характер руйнувань , дефектів, пошкоджень залізобетонних конструкцій мосту змінилися .

За виготовлення проектно-кошторисної документації та коригування кошторисної документації в зв'язку зі змінами цін було оплачено кошти в сумі 175,919 тис. грн. в т.ч. 2008-20014 роки -161,054 тис. грн., 2015 рік - 14,865 тис. грн. . Також були оплачені кошти за проходження державної експертизи в сумі 19,423 тис. грн. Загальна кошторисна вартість проекту в цінах 2015 року - 20 094,583 тис. грн.,в т.ч. залишкова - 19 914,106 тис. грн. .

В 2015 році під час розбирання прогонових балок мосту було виявлено , що демонтовані балки при візуальному обстеженні мають поздовжні тріщини, значну корозію металевих каркасів , в місцях обпирання балок наявні значні руйнування бетону . Все це зафіксовано протоколом виробничої наради від 20 січня 2016 року за участі проектної організації TOB «Полтавакомундорпроект» , де комісійно було прийнято рішення щодо обстеження балок спеціалізованою організацією , яка має відповідну ліцензію .

В лютому 2016 року був укладений договір з спеціалізованою організацією TOB «Містпроект» та виконано обстеження мосту . На основі результатів обстежень був зроблений висновок згідно якого рекомендовано по прогоновим балкам виконати заміну всіх балок зі зменшенням їх кількості та по опорах : заміну шафових стінок стоянів, заміну оголовків проміжних опор та провести ремонтні заходи по ліквідації руйнувань бетону тіла проміжних опор . За обстеження мосту були проплачені кошти в сумі 49,59 тис. грн.

За результати обстежень було прийнято рішення виконати коригування проектно-кошторисної документації (протокол від 15.03.2016 року), де будуть враховані всі зміни по уже фактично виконаних об'ємах робіт , які в процесі роботи погоджувалися проектною організацією , та які необхідно виконати під час подальшої реконструкції мосту . В скориговану проектно-кошторисну документацію також повинні бути включені роботи по перенесенню мереж газопостачання та мереж зв'язку , які не були передбачені раніше виготовленою проектно-кошторисною документацією та по яких необхідно внести фактичні витрати згідно розрахунків власників даних мереж . В зв'язку з великою завантаженістю TOB «Полтавакомундорпроект» та терміновим виконанням робіт по коригуванню проектно-кошторисної документації було прийнято рішення щодо зміни проектної організації . Ці роботи виконує TOB «Містпроект» . За скориговану документацію проплачений аванс в сумі 89,17 тис. грн. (загальна сума договору 297,235 тис. грн.) В даний час роботи по коригуванню проектно-кошторисної документації продовжуються . В травні 2016 року планується завершити коригування проектно-кошторисної документації Пройдена державна експертиза, взятий новий дозвіл в інспекції ДАБК на виконання робіт. По завершенню всіх дозвільних процедур необхідно пройти згідно Закону України «Про здійснення державних закупівель» переговорну процедуру закупівель з TOB «СТАР ГРУП ЛТД» згідно статті 39 п.6 Закону - необхідність проведення додаткових будівельних робіт , що не перевищує 50 відсотків вартості головного первинного договору .

В березні 2016 року була проведена перевірка Рахункової палати України щодо ефективності використання у 2015 році коштів державного фонду регіонального розвитку .

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]