Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про соціальний діалог у місті
2019-09-26

Соціальний діалог є одним із головних факторів, який характеризує розвиток громадянського суспільства і діяльність суб’єктів соціального діалогу у запобіганні соціальним конфліктам. Однією з основних умов оптимального соціального діалогу є досягнення компромісу між інтересами його сторін.

У сфері праці соціальний діалог визначається як система колективних трудових відносин між працівниками (їх представниками), роботодавцями (їх представниками), органами місцевого самоврядування, іншими учасниками цих відносин, що засновані на взаємному врахуванні та узгодженні інтересів сторін (суб’єктів) при регулюванні трудових і пов’язаних з ними соціально-економічних відносин, а також при вирішенні трудових спорів. Отже, соціальний діалог є важливим засобом для досягнення соціальної справедливості.

В місті розпорядженням міського голови №49-в від 25.04.2019р. створено міську тристоронню соціально-економічну раду. До складу ради входять представники органів місцевого самоврядування, роботодавців та профспілок.

Впродовж поточного року відбулося 3 засідання тристоронньої соціально- економічної ради. На порядку денному було розглянуто питання стану погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах – боржниках міста, легалізації зайнятості населення в місті, стану укладання колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях міста, дотримання норм трудового законодавства на підприємствах, установах,  організаціях та фізичними особами – суб’ єктами підприємницької діяльності міста.

Одним з негативних факторів, який впливає на стан соціально- трудових відносин в місті є

несвоєчасна виплата заробітної плати найманим працівникам. Станом на 01.09.2019р. на 2 підприємствах – банкрутах( ТОВ «Миргород м ясопром», ДП ДАК «Миргородський КХП№1») заборгованість із виплати заробітної плати становила 300,7 тис. грн., у порівнянні з попереднім місяцем вона залишається незмінною та на одному економічно – активному підприємстві  (Державний Миргородський гренажний завод) заборгованість із виплати заробітної плати становила 14,6 тис. грн.

            В місті також проводиться робота по легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

            Станом на 01.09.2019р. робочою групою по легалізації заробітної плати та зайнятості населення міста проведено 11 рейдів, спостережено 70 суб’єктів господарської діяльності, виявлено 10 найманих працівників без оформлення трудового договору. За результатами проведених спостережень направлено листи до Управління Дежпраці у Полтавській області та ГУ  ДФС у Полтавській області для вжиття заходів у межах наданих повноважень. Службами міста, представники яких входять до складу робочої групи, постійно проводиться інформаційно - роз’яснювальна робота з роботодавцями та населенням по питаннях легалізації, а саме: публікації в газетах, на офіційному веб - сайті, круглі столи, радіо, зустрічі у трудових колективах.

            За результатами проведеної роботи та згідно даних Миргородського управління ГУ ДФС у Полтавській області у добровільному порядку суб’єктами господарської діяльності легалізовано 640 робочих місць.

            З метою координації діяльності, пов’язаної з колективно - договірним регулюванням соціально-економічних і трудових відносин сторони соціального діалогу сприяли укладанню колективних договорів на підприємствах, установах та організаціях міста. У колективних договорах є зобов’язання сторін щодо організації праці, оплати праці, тривалості робочого  часу та відпочинку, охорони праці, надання соціальних пільг та гарантій найманим працівникам.

            Через угоди та колективні договори регулюються питання розвитку виробництва, зайнятості, створення нових робочих місць, зайнятості осіб з обмеженими фізичними можливостями, соціального захисту працівників.

Головний спеціаліст УСЗН

Миргородської міської ради

В. Ф. Шабатура

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]