Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Про організацію оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та підлітків у 2017 році
2017-05-17

17 травня відбулося  планове засідання виконавчого комітету. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха. Головне питання, яке обговорили на засіданні - організація оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та підлітків у 2017 році. З даного питання інформувала начальник відділу освіти Тетяна Колибельнік.

Відповідно до  Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей» в місті Миргород реалізується  міська Програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 – 2019 роки.

            Впродовж останніх років наймасовішою формою відпочинку дітей залишаються пришкільні табори з денним перебуванням. У 2016 році при навчальних закладах міста працювали 14 таборів із денним перебуванням: 9 –  при школах, 3  профільні – при позашкільних навчальних закладах, 2 табори праці та відпочинку. Ця зміна тривалістю 14 робочих днів охопила  1072  учні.

У 2017 році при навчальних закладах міста заплановано організувати роботу 12 таборів із денним перебуванням, із них 7 пришкільних, 2 профільних при позашкільних закладах (Станція юних техніків, Станція юних туристів), 2 табори праці та відпочинку при ЗОШ № 1 та СШ № 5,  3 мовних табори: у СШ № 5, гімназії ім. Т. Г. Шевченка та ЗОШ № 9 із залученням до роботи волонтерів Корпусу Миру.

Планується збільшити вартість харчування в таборах, установивши її в розмірі 22 грн. на одну дитину на добу, з яких 9 грн. дотуватимуться з міського бюджету, 13 – батьківська доплата.

Центром первинної медико-санітарної допомоги в санаторних закладах країни заплановано оздоровити 100 дітей відповідних категорій. У 2017 році вже оздоровлено в дитячих санаторіях 28 дітей.

Центром соціальної реабілітації дітей – інвалідів  у 2017 році і заплановано оздоровити 5 дітей в санаторії м. Трускавець. Одна дитина вже скористалася такою путівкою.

В усіх таборах було забезпечено харчування з розрахунку 20 грн. на одну дитину на добу, з яких 8 грн. дотувалися з міського бюджету. Повністю від оплати за харчування були звільнені 263 дитини пільгових категорій, а також 25 дітей із таборів праці та відпочинку. На ці потреби використано 124 324 грн. бюджетних коштів. У 2016 році при СШ № 5 та ЗОШ № 9 ім. І.А.Зубковського працювали мовні табори, в яких діти в ігровій формі пізнавали світ англійської мови.

Минулого року 70 дітей оздоровились у дитячо-юнацькому оздоровчому таборі «Еколог» Зіньківського району. 38 дітей–переможців предметних олімпіад у минулому навчальному  році скористалися послугами навчально-оздоровчого комплексу «Ерудит». У цьому навчальному році вже оздоровилися 36 дітей і планується отримати ще декілька путівок до НОК « Ерудит»  протягом літнього оздоровчого періоду. Близько 30 вихованців ДЮСШ буде оздоровлено у виїзних спортивних таборах із залученням батьківських та спонсорських коштів.

Центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді протягом червня 2016 року проведено оплачувані громадські  роботи для дітей та молоді у вільний від навчання час. Всього було залучено 33 осіб та виконано об’єм робіт на суму 13.5 тис. грн. У цьому році планується залучити близько 40 осіб та використати   бюджетних коштів на суму 25 тис. грн.

Протягом оздоровчих сезонів завдяки злагодженій роботі міської оперативної групи з організації оздоровлення, адміністрацій навчальних закладів, начальників таборів відпочинку та інших організацій, причетних до процесу оздоровлення здійснюються узгоджені дії в напрямку недопущення масових харчових отруєнь, тяжких травм, скоєння злочинів, і найголовніше – збереження життя дітей. Організація оздоровлення та відпочинку в місті в 2017 році покладається на оперативну групу, до складу якої входитимуть керівники відповідних служб міськвиконкому (склад оперативної групи додається).

Розроблено план заходів управлінь, відділів, центрів та служб виконавчого комітету щодо організації оздоровлення та відпочинку в місті в 2017 році, на що складено відповідний кошторис витрат на загальну суму 1957,8 тис. грн., із яких  1607,7 тис. грн. – бюджетні кошти: 90 тис. грн. на оздоровлення дітей-інвалідів у санаторно-курортних закладах; 8 тис. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 199,4 тис. грн. на відпочинок дітей в таборах з денним перебуванням; 50 тис. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей, які потребують особливої уваги (придбання путівок у позаміські табори); 220 тис. грн. на основі співфінансування на часткову оплату вартості путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області (кошторис додається).

У цьому році на адресу міської ради надійшло запрошення від адміністрації міської думи м. Екабпілс (Латвія) з пропозицією направлення до міжнародного табору міст–побратимів  5 дітей нашого міста. Діти матимуть змогу протягом 7 днів відпочити і поспілкуватися з однолітками  Латвії, Польщі, Естонії, Білорусії.

Під час організації оздоровчої кампанії, в першу чергу, забезпечується відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей; дітей-інвалідів; дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; дітей, які знаходяться в тубвогнищах; дітей, батьки яких беруть (брали) участь в АТО;  дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи. Ці категорії дітей будуть відпочивати на базі таборів із денним перебуванням, у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, згідно з путівками, які надходитимуть до відділу освіти, управління соціального захисту населення, дитячого поліклінічного відділення.

Медичне обстеження дітей перед направленням до закладів оздоровлення та відпочинку планується проводити Центром первинної медико-санітарної допомоги Миргородської ЦРЛ. Відповідальність за дотримання санітарних та протипожежних вимог, оформлення санітарних паспортів, збереження життя та здоров’я дітей покладається на начальників таборів із денним перебуванням та начальників таборів праці та відпочинку.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 18 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]