Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Податкова інформує-2020
2010-01-01

Новини за 2020 рік

Податкова вимога при наявності податкового боргу до 1020 гривень

Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема до Глави 9 «Погашення податкового боргу платників податків».

У разі наявності у платника податкового боргу до 1020 гривень, податкова вимога боржнику не надсилається, але при цьому на заборговану суму нараховуються штрафні санкції.

Перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу платник може в Електронному кабінеті платника зайшовши в меню «Стан розрахунків з бюджетом» або на веб-порталі ДПС України в розділі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Нагадаємо, що відповідно до пункту 59.1. статті 59 Податкового кодексу України податкова вимога надсилається (вручається) платнику, тільки у випадку несплати платником податків узгодженої суми грошового зобов’язання в установлені строки, якщо сума податкового боргу такого платника перевищує 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1020 гривень).

Така податкова вимога надсилається платнику не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання. Якщо після направлення (вручення) податкової вимоги сума податкового боргу змінилася, однак податковий борг не був погашений в повному об’ємі, податкова вимога додатково платнику не надсилається.

Податкова вимога повинна містити відомості про факт виникнення податкового боргу та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов'язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк, попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, а також про можливі дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.

Водночас, зазначаємо, що у суб’єкта господарювання з незначною сумою податкового боргу (до 1020 гривень) не виникає право податкової застави. Крім того, право податкової застави не поширюється на майно, визначене підпунктом 87.3.7 пункту 87.3 статті 87 Податкового кодексу України,  на іпотечні активи, що належать емітенту та є забезпеченням відповідного випуску іпотечних сертифікатів з фіксованою дохідністю, на грошові доходи від цих іпотечних активів до повного виконання емітентом зобов’язань за цим випуском іпотечних сертифікатів з фіксованою дохідністю, а також на склад іпотечного покриття та грошові доходи від нього до повного виконання емітентом зобов’язань за відповідним випуском звичайних іпотечних облігацій.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

У яких випадках у боржника виникає податкова застава?

Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема до Глави 9 «Погашення податкового боргу платників податків».

Згідно підпункту 89.1 статті 89 Податкового кодексу України право податкової застави виникає у разі:

- несплати у строки, встановлені Податковим кодексом України, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної платником податків у податковій декларації, – з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку;

- несплати у строки, встановлені Податковим кодексом України, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної податковим органом, – з дня виникнення податкового боргу;

- з дня укладання договору про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань в порядку визначеному статтею 100 Податкового кодексу України.

При цьому необхідно зазначити, що право податкової застави поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває в його власності (господарському віданні або оперативному управлінні) у день виникнення такого права і балансова вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника податків, крім випадків, передбачених пунктом 89.5 статті 89 Податкового кодексу України, а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав власності у майбутньому. Майно, на яке поширюється право податкової застави, оформлюється актом опису.

У разі, якщо у платника податків майно відсутнє або його балансова вартість менша від суми податкового боргу, право податкової застави поширюватиметься на інше майно, на яке платник набуде право власності у майбутньому до повного погашення податкового боргу в повному об’ємі. Важливо зазначити, що платник податків не має права відчужувати майно, яке перебуває в податковій заставі, допоки не буде винесено відповідне рішення податкового органу.

Якщо у платника залишається непогашена частина податкового боргу, яка здебільшого становить від 1 гривні до 1020 гривень, майнові активи такого платника перебуватимуть в податковій заставі, до повного погашення ним заборгованості, що позбавлятиме його в подальшому права вільно розпоряджатися цим майном.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

Термін подачі податкової звітності з ПДВ змінено

        Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що з метою спрощення адміністрування ПДВ, застосування єдиного підходу до формування показників звітності та їх відображення в інформаційних системах ДПС для податкової звітності з ПДВ Законом України від 16.01.2020 № 466 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» скасовується квартальний звітний період, який застосовувався платниками єдиного податку. Натомість, запроваджується єдиний для всіх категорій платників звітний період – місяць.

     Останнім квартальним звітним періодом буде II-й квартал 2020 року (останній день подання такої звітності - 10 серпня 2020 року).

     Починаючи з 1 липня 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, будуть подавати податкову декларацію щомісячно.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

 

До уваги платників податків! Порядок листування платників податків та контролюючих органів

Миргородське управління повідомляє, що Законом України від 16.01.2020  № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі-Закон № 466), було внесено зміни до ст. 42 Податкового Кодексу України.

        Так згідно пункту 42.4, статті 42 платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію он-лайн в електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі, з дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 року № 851-ІV "Про електронні документи та електронний документообіг" та від 05.10.2017 року № 2155-VІІІ "Про електронні довірчі послуги".

        Листування контролюючих органів з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі шляхом надіслання документа в електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час його надіслання в електронний кабінет.

        Документ, надісланий контролюючим органом в електронний кабінет,  вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог законів України № 851-ІV та № 2155-VІІІ, та є доступним в електронному кабінеті.

        Датою вручення платнику податків документа є дата, зазначена у квитанції про доставку у текстовому форматі, що відправляється з електронного кабінету автоматично та свідчить про дату та час доставки документа платнику податків. У разі якщо доставка документа відбулася після 18 години, датою вручення документа платнику податків вважається наступний робочий день, доставка у вихідний чи святковий день - перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

        У разі неотримання контролюючим органом квитанції про доставку документа в електронний кабінет протягом двох робочих днів з дня його надіслання такий документ у паперовій формі на третій робочий день з дня відправлення з електронного кабінету надсилається за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручається платнику податків (його представнику).

        Платник податків один раз протягом року може надіслати контролюючому органу через електронний кабінет заяву про відмову отримувати документи через електронний кабінет. Датою завершення листування платника податків через електронний кабінет є дата, зазначена у квитанції про доставку контролюючому органу заяви про відмову отримувати документи через електронний кабінет.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Вдосконалено порядок надання податкових консультацій

Миргородське управління нагадує, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», внесено зміни до Податкового кодексу України в частині вдосконалення порядку надання податковими органами індивідуальних податкових консультацій.

Так, зокрема:

- визначено, що Електронний кабінет надає можливість платнику податків подавати звернення на отримання індивідуальних податкових консультацій в електронній формі;

- надано право податковим органам надавати індивідуальні податкові консультації в електронній формі.

Запит на індивідуальні податкові консультації та індивідуальні податкові консультації в електронній формі повинні бути підписані з дотриманням вимог Законів України від 22 травня 2003 року № 851-IV «Про електронні документи та електронний документообіг» та від 05 жовтня 2017 року №2155-VIII «Про електронні довірчі послуги».

- збільшено з 10 до 15 кількість календарних днів терміну, на який може бути продовжено строк розгляду звернення на отримання індивідуальних податкових консультацій.

Тобто, загальний строк надання податкових консультацій, передбачений Податковим кодексом України, складає не більше 40 днів.

Звертаємо увагу, що норми щодо звільнення від відповідальності, включаючи фінансової (штрафні санкції та/або пеня), платника податків, який діяв відповідно до наданої індивідуальної податкової консультації, а також узагальнюючої податкової консультації (п. 53.1 ст. 53 Податкового кодексу України) діють до 31.12.2020.

З 01.01.2021 вказані норми відповідно до Закону № 466 перенесено до п.112.8 ст. 112 Податкового кодексу України та продовжують діяти.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Змінено порядок отримання податкової знижки

Миргородське управління звертає увагу, що Законом України від 16 січня 2020 року №466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України в частині документального підтвердження витрат, що включаються до податкової знижки (п.166.2 ст.166 Податкового кодексу України).

Зокрема, особа, яка звертається за податковою знижкою до податкового органу окрім податкової декларації про майновий стан і доходу має подати до податкового органу копії документів, які підтверджують витрати, що включають до податкової знижки (платіжні та розрахункові документи, зокрема, квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери, що ідентифікують продавця товарів і особу, яка зверталася за податковою знижкою), а також копії договорів за їх наявності, в яких обов’язково повинно бути відображено вартість таких товарів і строк оплати за такі товари. При цьому, оригінали вищевказаних документів підлягають зберіганню платником податку.

З 23.05.2020 відповідні витрати платник може підтвердити електронним розрахунковим документом. При цьому, в податковій декларації він зазначатиме лише реквізити електронного розрахункового документа. Для підтвердження права такого платника на податкову знижку податкові органи використовуватимуть Державний сервіс перевірки квитанцій (check.gov.ua), який надає можливість перевірити факт оплати за кодом квитанції.

Податковою знижкою можуть скористатись громадяни України, які отримують офіційну заробітну плату або працюють за договорами цивільно-правового характеру, які сплачують податок з доходів фізичних осіб. Фізичні особи - підприємці права на податкову знижку не мають, оскільки податок з доходів фізичних осіб не сплачують. Для отримання податкової знижки громадянам необхідно подати до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації декларацію про майновий стан і доходи. Термін подання декларації для реалізації права на податкову знижку – 31 грудня 2020 року. Не скориставшись правом на податкову знижку в цьому році, громадянин втрачає його в наступному році.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

До уваги платників податків! Порядок листування платників податків та контролюючих органів

Миргородське управління повідомляє, що Законом України від 16.01.2020 № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» (далі-Закон № 466), було внесено зміни до ст. 42 Податкового Кодексу України.

 Так згідно пункту 42.4, статті 42 платники податків, які подають звітність в електронній формі та/або пройшли електронну ідентифікацію он-лайн в електронному кабінеті, можуть здійснювати листування з контролюючими органами засобами електронного зв’язку в електронній формі, з дотриманням вимог законів України від 22.05.2003 року № 851-ІV "Про електронні документи та електронний документообіг" та від 05.10.2017 року № 2155-VІІІ "Про електронні довірчі послуги".

 Листування контролюючих органів з платниками податків, які подали заяву про бажання отримувати документи через електронний кабінет, здійснюється засобами електронного зв’язку в електронній формі шляхом надіслання документа в електронний кабінет з одночасним надісланням платнику податків на його електронну адресу (адреси) інформації про вид документа, дату та час його надіслання в електронний кабінет.

 Документ, надісланий контролюючим органом в електронний кабінет, вважається врученим платнику податків, якщо він сформований з дотриманням вимог законів України № 851-ІV та № 2155-VІІІ, та є доступним в електронному кабінеті.

 Датою вручення платнику податків документа є дата, зазначена у квитанції про доставку у текстовому форматі, що відправляється з електронного кабінету автоматично та свідчить про дату та час доставки документа платнику податків. У разі якщо доставка документа відбулася після 18 години, датою вручення документа платнику податків вважається наступний робочий день, доставка у вихідний чи святковий день - перший робочий день, що настає за вихідним або святковим днем.

 У разі неотримання контролюючим органом квитанції про доставку документа в електронний кабінет протягом двох робочих днів з дня його надіслання такий документ у паперовій формі на третій робочий день з дня відправлення з електронного кабінету надсилається за адресою (місцезнаходженням, податковою адресою) платника податків рекомендованим листом з повідомленням про вручення або особисто вручається платнику податків (його представнику).

 Платник податків один раз протягом року може надіслати контролюючому органу через електронний кабінет заяву про відмову отримувати документи через електронний кабінет. Датою завершення листування платника податків через електронний кабінет є дата, зазначена у квитанції про доставку контролюючому органу заяви про відмову отримувати документи через електронний кабінет.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

 

Відповідальність за неподання повідомлення за формою № 20-ОПП про об’єкти оподаткування і об’єкти, пов’язані з оподаткуванням

Миргородське управління повідомляє, що неподання повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою № 20-ОПП, тягне за собою накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 340 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 1 020 гривень.

У разі не усунення таких порушень або за ті самі дії, вчинені протягом року особою, до якої були застосовані штрафи за таке порушення, – передбачено накладення штрафу на самозайнятих осіб у розмірі 680 грн, на юридичних осіб, відокремлені підрозділи юридичної особи чи юридичну особу, відповідальну за нарахування та сплату податків до бюджету під час виконання договору про спільну діяльність, – 2 040 гривень.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Програмні РРО: для кого, коли, як

Миргородське управління надає відповіді на актуальні питання, пов’язані із запровадження програмних РРО.

Питання: З 1 серпня потрібно використовувати тільки програмні реєстратори розрахункових операцій?

Відповідь: На 1 серпня 2020 року перенесено впровадження застосування програмних РРО як альтернативи класичним. Суб’єкт господарювання на свій власний вибір може використовувати або класичний, або програмний РРО – залежно від своїх потреб. Програмний РРО – це фактично програма, яка може бути встановлена на будь-який ґаджет (планшет, ноутбук, комп’ютер), в т.ч. і на смартфон, перетворюючи його на касовий апарат. У той же час, класичні РРО, які є у продавців та які зареєстровані, вони залишаться та надалі будуть використовуватися.

Питання: Чи потрібно реєструвати касовий апарат, якщо розрахунки проводять виключно в безготівковій формі?

Відповідь: Не зобов'язані застосовувати РРО суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахунки виключно в безготівковій формі шляхом перерахування коштів за товар чи послугу банківським переказом на розрахунковий рахунок продавця через установу банку чи внесення готівки через касу банку.

Питання: Що таке «кешбек» і коли він почне діяти?

Відповідь: Механізм «кешбек» запроваджується передусім для боротьби з «нефіскальними» чеками, коли окремими несумлінними платниками споживачам надаються чеки, які не є фіскальними, проте на вигляд схожі на них. «Кешбек» запрацює не раніше 1 січня 2021 року.

Питання: У яких випадках підприємці – платники єдиного податку не застосовують РРО до 1 січня 2021 року?

Відповідь: Реєстратори розрахункових операцій та/або програмні РРО не застосовуються платниками єдиного податку першої групи. Водночас до 1 січня 2021 року РРО або програмні РРО не застосовують підприємці єдиного податку I-IV груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень, крім тих, які здійснюють реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту та лікарських засобів і виробів медичного призначення.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Легалізація заробітної плати

Легалізація трудових відносин і заробітної плати, ліквідація прихованої зайнятості сьогодні є одним з ключових напрямків роботи усіх податкових інспекцій. Адже більшість працівників іноді свідомо погоджуються на пропозицію роботодавця отримувати неофіційну, вищу за мінімальну зарплатню. Нормами Кодексу законів про працю України встановлено, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та подання повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби.

 Роботодавець до початку роботи найманого робітника зобов’язаний повідомити органи ДПС про прийняття працівника на роботу.

 Повідомлення про прийняття працівника на роботу складають при укладанні безстрокового трудового договору, строкового трудового договору та контракту.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Електронний кабінет: новації

Миргородське управління інформує, що Законом України від 16 січня 2020 року № 466-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни, якими вдосконалюється функціонування Електронного кабінету.

Так, зокрема, зазнала змін ст. 42 Податкового кодексу України в частині подання податкової звітності в електронній формі, роботі платника через Електронний кабінет, а саме:

- розширено перелік документів, які можуть бути отримані платником податків за допомогою Електронного кабінету;

- уточнено порядок доставки документа в електронній формі до платника через Електронний кабінет;

- надано платникам можливість подавати в електронному вигляді повідомлення для виправлення неточної, неповної або застарілої інформації про себе, доступ до якої надається йому через Електронний кабінет;

- врегульовано організаційні процеси, пов’язані з формуванням та прийманням звітності, поданої засобами електронного зв'язку в електронній формі.

Звертаємо увагу платників податків, що Законом № 466 також внесено ряд змін до ст. 46 Податкового кодексу України, зокрема, розрахунки, які подаються до контролюючих органів відповідно до іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, прирівнюються до податкової декларації.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

 

Податкова вимога при наявності податкового боргу до 1020 гривень

Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема до Глави 9 «Погашення податкового боргу платників податків».

У разі наявності у платника податкового боргу до 1020 гривень, податкова вимога боржнику не надсилається, але при цьому на заборговану суму нараховуються штрафні санкції.

Перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу платник може в Електронному кабінеті платника зайшовши в меню «Стан розрахунків з бюджетом» або на веб-порталі ДПС України в розділі «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера».

Нагадаємо, що відповідно до пункту 59.1. статті 59 Податкового кодексу України податкова вимога надсилається (вручається) платнику, тільки у випадку несплати платником податків узгодженої суми грошового зобов’язання в установлені строки, якщо сума податкового боргу такого платника перевищує 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1020 гривень).

Така податкова вимога надсилається платнику не раніше першого робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання. Якщо після направлення (вручення) податкової вимоги сума податкового боргу змінилася, однак податковий борг не був погашений в повному об’ємі, податкова вимога додатково платнику не надсилається.

Податкова вимога повинна містити відомості про факт виникнення податкового боргу та права податкової застави, розмір податкового боргу, який забезпечується податковою заставою, обов'язок погасити податковий борг та можливі наслідки його непогашення в установлений строк, попередження про опис активів, які відповідно до законодавства можуть бути предметом податкової застави, а також про можливі дату та час проведення публічних торгів з їх продажу.

Водночас, зазначаємо, що у суб’єкта господарювання з незначною сумою податкового боргу (до 1020 гривень) не виникає право податкової застави. Крім того, право податкової застави не поширюється на майно, визначене підпунктом 87.3.7 пункту 87.3 статті 87 Податкового кодексу України, на іпотечні активи, що належать емітенту та є забезпеченням відповідного випуску іпотечних сертифікатів з фіксованою дохідністю, на грошові доходи від цих іпотечних активів до повного виконання емітентом зобов’язань за цим випуском іпотечних сертифікатів з фіксованою дохідністю, а також на склад іпотечного покриття та грошові доходи від нього до повного виконання емітентом зобов’язань за відповідним випуском звичайних іпотечних облігацій.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

У яких випадках у боржника виникає податкова застава?

Законом України від 16.01.2020 року № 466 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» внесено зміни до Податкового кодексу України, зокрема до Глави 9 «Погашення податкового боргу платників податків».

Згідно підпункту 89.1 статті 89 Податкового кодексу України право податкової застави виникає у разі:

- несплати у строки, встановлені Податковим кодексом України, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної платником податків у податковій декларації, – з дня, що настає за останнім днем зазначеного строку;

- несплати у строки, встановлені Податковим кодексом України, суми грошового зобов’язання, самостійно визначеної податковим органом, – з дня виникнення податкового боргу;

- з дня укладання договору про розстрочення, відстрочення грошових зобов’язань в порядку визначеному статтею 100 Податкового кодексу України.

При цьому необхідно зазначити, що право податкової застави поширюється на будь-яке майно платника податків, яке перебуває в його власності (господарському віданні або оперативному управлінні) у день виникнення такого права і балансова вартість якого відповідає сумі податкового боргу платника податків, крім випадків, передбачених пунктом 89.5 статті 89 Податкового кодексу України, а також на інше майно, на яке платник податків набуде прав власності у майбутньому. Майно, на яке поширюється право податкової застави, оформлюється актом опису.

У разі, якщо у платника податків майно відсутнє або його балансова вартість менша від суми податкового боргу, право податкової застави поширюватиметься на інше майно, на яке платник набуде право власності у майбутньому до повного погашення податкового боргу в повному об’ємі. Важливо зазначити, що платник податків не має права відчужувати майно, яке перебуває в податковій заставі, допоки не буде винесено відповідне рішення податкового органу.

Якщо у платника залишається непогашена частина податкового боргу, яка здебільшого становить від 1 гривні до 1020 гривень, майнові активи такого платника перебуватимуть в податковій заставі, до повного погашення ним заборгованості, що позбавлятиме його в подальшому права вільно розпоряджатися цим майном.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Термін подачі податкової звітності з ПДВ змінено

 Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області нагадує, що з метою спрощення адміністрування ПДВ, застосування єдиного підходу до формування показників звітності та їх відображення в інформаційних системах ДПС для податкової звітності з ПДВ Законом України від 16.01.2020 № 466 – IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» скасовується квартальний звітний період, який застосовувався платниками єдиного податку. Натомість, запроваджується єдиний для всіх категорій платників звітний період – місяць.

 Останнім квартальним звітним періодом буде II-й квартал 2020 року (останній день подання такої звітності - 10 серпня 2020 року).

 Починаючи з 1 липня 2020 року всі без виключення платники податку, в тому числі і ті, що перебувають на спрощеній системі оподаткування, будуть подавати податкову декларацію щомісячно.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Громадяни за час кампанії декларування доходів задекларували 127,2 мільйони гривень

З початку року до податкової служби подали декларації про доходи за минулий рік 2730 мешканців Миргородщини, В.Багачанського та  Шишацького районів. Вони задекларували 127,2 мільйони гривень, з яких до бюджету надійде 9,48 млн., гривень податку на доходи фізичних осіб та 1,19 млн., гривень військового збору.

За податковою знижкою звернулись 230 громадянина, задекларована ними сума ПДФО до повернення склала 561,9 тисяч гривень. Фахівці управління наголошують, що громадяни, які мають право на повернення частини раніше сплаченого податку за 2019 рік, можуть подати декларацію до 31 грудня.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Понад 768 мільйонів гривень сплатили платники податків до Державного бюджету

За 7 місяців 2020 року надходження до державного бюджету від платників склали 768,4 мільйона гривень.

Зокрема, платниками Миргородщини сплачено 389,2 млн. грн., В.Багачанського району  - 77,6 млн. грн., Шишацького району– 301,6 млн. грн..

Так, з початку року до скарбниці держави надійшло:

  • 194,6 мільйона гривень податку на додану вартість;
  • 87,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб;
  • 19,7 мільйона гривень військового збору.

Крім того, підприємства сплатили 5,3 мільйона гривень податку на прибуток.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Платники податків спрямували до місцевих бюджетів понад 462 мільйони гривень  

З початку року від платників податків Миргородського управління Головного управління ДПС у Полтавській області до місцевих бюджетів надійшло 462,8 ммн. гривень.

Зокрема, платниками Миргородщини сплачено 263,9 млн. грн., В.Багачанського району  - 81,3 млн. грн., Шишацького району– 117,6 млн. грн..

Найбільші надходження склали з: податку на доходи фізичних осіб – 262,2 мільйона; плати за землю – 86,6 мільйона; єдиного податку – 54,3 мільйона.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Для списання заборгованості з ЄСВ необхідно подати заяву до 31 серпня 2020 року

З 03 червня 2020 року набрав чинності п. 5 розділу І Закону України від 13 травня 2020 року №592-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» відповідно до якого суми недоїмки, нараховані фізичним особам - підприємцям, крім тих, які обрали спрощену систему оподаткування та особам, які провадять незалежну професійну діяльність підлягають списанню, а також штрафи та пеня, нараховані на ці суми недоїмки, якщо такими платниками не отримано дохід (прибуток) від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб за період з 1 січня 2017 року по 03 червня 2020 року.

Для цього платнику податків необхідно до 31 серпня 2020 року (90 календарних днів з дня набрання чинності Закону №592-ІХ) подати:

- заяву про державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності;

- звітність до податкового органу за відповідний період, якщо вона не була подана раніше;

- заяву про списання суми недоїмки, штрафних санкцій і пені.

Миргородське управління ГУ ДПС у Полтавській області

 

Програмні РРО можна використовувати вже з 1 серпня

Миргородське  управління Головного управління  ДПС у Полтавській області нагадує, що Законами України від 20 вересня 2019 року № 128-IX «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадсько&

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]