Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Планування заходів по профілактиці та запобігання отруєння бджіл пестицидами в Миргородському районі
2021-03-26

18 березня в актовому залі Миргородської лікарні ветеринарної медицини відбулася нарада «Планування заходів по профілактиці та запобігання отруєння бджіл пестицидами в Миргородському районі». Спеціалістами Миргородського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області спільно з провідним спеціалістом Управління фітосанітарної безпеки розглянули наступні питання: 

- Попереджувальні заходи запобігання отруєння бджіл засобами захисту рослин;

- Інструкція з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин,відповідно наказу Міністерства розвитку економіки та сільського господарства України 19лютого 2021 року №338, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 04 березня 2021 року №283/35905;

- Проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках;

- Порядок реєстрації та отримання санітарного паспорту пасік.

Особливу увагу наголосили на тому, що суб’єкти господарювання які застосовують засоби захисту рослин ,зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки згідно ст. 37 Закону України «Про бджільництво» сповіщає органи місцевого самоврядування та  пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до 10 км від оброблюваних площ. Усі роботи з пестицидами і агрохімікатами слід проводити в ранкові (до 10) і вечірні

 (18-22) години при мінімальних висхідних повітряних потоках. Не допускається обробка квітучих медоносів і пилконосів під час масового льоту бджіл. Усі проведені хімічні обробки потрібно фіксувати в журналі обліку застосування пестицидів.

 Керівникам агроформувань  наголошено про обов’язкову наявність у працівників допусків та посвідчень на право роботи з пестицидами та агрохімікатами які видаються після проходження навчання згідно  вимог Постанови КМУ від 18 вересня 1995 року № 746 «Про затвердження Порядку одержання допуску (посвідчення ) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням ,зберіганням ,застосуванням та торгівлею пестицидама і агрохімікатами».

  Пасічникам наголосили на обов’язковій реєстрації пасік та своєчасному інформуванні органів місцевого самоврядування про місце розміщення своїх бджолосімей,а також розповіли який   алгоритм дій у випадку отруєнні бджіл пестицидами та необхідність створення комісії з своєчасного реагування при зверненні пасічників щодо отруєння бджіл.

 В нараді взяли участь  представники Миргородської міської територіальної громади, Ромоданівської селищної територіальної громади, Комишнянської селищної територіальної громади, старости сіл та власники пасік. Під час роботи наради між учасниками відбувся обмін інформацією.

 Державний фіто санітарний інспектор

Управління фіто санітарної безпеки

 ГУ Держпродспоживслужби в Полтавській області

С.Надтока

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]