Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підтримка місцевих виробників - запорука розвитку економіки громади
2022-05-30

Непроста ситуація в державі підсилила значущість місцевих товаровиробників. Через проблеми з логістикою, а нині з пальним, саме вони можуть забезпечити товари першої необхідності у торгівельні мережі на місцях. Про розширення ділових контактів між місцевими виробниками та керівниками продовольчих магазинів, а також наповнення полиць магазинів та супермаркетів продукцією місцевого виробництва, йшлося під час відкритого діалогу між владою та представниками бізнесу.

Заступник міського голови Наталія Молочко наголосила, що підтримка місцевих виробників - є одним із пріоритетних питань в діяльності органів місцевого самоврядування. Із товару, який виробляється деінде та завозиться в Україну, ми маємо, у кращому випадку, кілька відсотків відрахувань. Якщо ж продукт виготовляється у нас – ми залучаємо потужності своїх компаній, працівники отримують зарплатню, а бюджет громади поповнюється. З боку місцевої влади гарантується всіляка співпраця та підтримка їх діяльності, і особливо у ці непрості часи, адже саме від місцевих виробників напряму залежить забезпечення споживачів основними продовольчими товарами.

Щоб не допустити дефіциту товарів, які завозять здалеку, максимально потрібно залучити місцевих товаровиробників для наповнення їхньою продукцією малих магазинів та супермаркетів. Така співпраця буде взаємовигідною для всіх. У цьому переконаний і виконувач обов'язків Миргородського міського голови Олександр Острянин. Економічна криза, яка склалася в Україні через військові дії, призвела до нестачі товарів у багатьох містах. Зважаючи на виробничі потужності та переробні можливості аграрних та продовольчих фірм, що працюють на території Миргородської громади, у торговельних мережах не було дефіциту на основі види продуктів. Від імені очільника громади Олександр Іванович подякував місцевим виробникам, зазначивши, що наразі вектор співпраці між владою і бізнесом має бути спрямований на розширення асортименту миргородської продукції у торговельній мережі всієї громади. І з боку міської влади буде надаватися підтримка для розширення та налагодження такого співробітництва. Це допоможе нашим виробникам, людям, які працюють на таких підприємствах, а також зекономить гроші на доставку продукції.

Під час невимушеного спілкування представники підприємств-виробників презентували продукцію, розповіли про цінову політику, вказали на проблеми з логістикою. Підприємство ТДВ "Миргородський хлібозавод" є найбільшим виробником хлібобулочних виробів, пряників, кондитерських виробів у громаді. Після оновлення виробництва покращилась і якість цієї продукції. ТОВ "Град" та ТМ "Багачанка" спеціалізуються на виробництві різних круп, макаронів, соняшникової олії та борошна. ТОВ "Астарта Прихоролля", окрім агровиробництва, налагодило випуск цукру, молока, борошна, круп, макаронних виробів та паливних брикетів. Великий асортимент молочної продукції випускає і товариство "Миргородська корівка". Компанія з переробки харчових продуктів ТМ "Миргород Продукт" виготовляє гірчицю, хрін, оцет, олію, макуху та біобрикети.

Також керівники та представники підприємств висловили своє бачення щодо розширення збуту продукції на території громади та обговорили подальші напрямки співпраці.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 25 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]