Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Підсумки місячника озеленення, чистоти і благоустрою в Миргородській громаді
2021-06-16

16 червня відбулося планове засідання виконавчого комітету, яке провів міський голова Сергій Соломаха. Першим питанням порядку денного було заслухано інформацію про підсумки проведення місячника озеленення, чистоти  і благоустрою  в Миргородській міській територіальній громаді, що  тривав упродовж квітня.  Цьогоріч місячник чистоти проходив в умовах  епідемії COVID-19, тим не менше, вдалося виконати значну частину запланованих обсягів робіт на території всієї громади.  Разом з тим, на порядку денному залишається постійна робота щодо благоустрою території  великої громади та пошуку нових методів у цьому напрямку, зазначив  міський голова за підсумками розгляду даного питання.

За словами  начальник відділу житлово-комунального господарства міської ради Олександра Залєського, серед основних видів робіт, які були виконані протягом місячника – це і дорожні роботи, нанесення розмітки, очистка ливневої каналізації, ремонт зовнішнього освітлення, підготовка міського пляжу до літнього сезону, прибирання вулиць, дворів, кладовищ від сміття, догляд за деревами, обрізка сухого гілля. Також підготовка клумб та газонів до висадки квітів у парках та скверах, на вулицях. Виконання  деяких робіт ще продовжується,  наприклад,  вивезення сміття з населених пунктів громади, косіння територій.

 За заявками мешканців КП «Спецкомунтранс» було спиляно 34 шт. та обпиляно -  47 шт. дерев. Протягом квітня 2021 року відновлено роботу 226 світлоточок та 38 щитів обліку. Дільницею дорожньо-мостового господарства КП «Спецкомунтранс» відремонтована зупинка «4 школа», фонтани на центральній площі міста, відновлено ямковим ремонтом 55 м2 доріг. Виготовлені та встановлені 2 арки входу на кладовище в с. Кибинці. Виготовлені та встановлені на підготовлені площадки  9 паркових лавочок (вул. Котляревського, вул. Багачанська, парк Чорнобильської Слави).

За період місячника було вивезено та захоронено 2020 м3 сміття, в тому числі з вулиць самого міста – 807,5 м3.

Також проводиться робота по грейдеруванню доріг громади. Крім того, в рамках проведення акції та з метою підготовки до поминальних днів, було проведено роботи по збору та вивезенню сміття з території  кладовищ громади. Ця робота продовжується і на даний час. Прибиральниками території кладовищ постійно проводиться робота по обкошуванню периметру та проходів між секторами кладовищ та по вирубуванню порослі та чагарників.

Щороку навесні приділяється особлива увага озелененню. Власноруч працівниками КП «Спецкомунтранс» вирощена розсада квітів в кількості біля 15000 шт. (агератум, чорнобривці, сальвія, вербена, петунія, гвоздика турецька а ін.). Висаджена  в підвісні  вазони на  території міста розсада однорічних квітів, закуплених за кошти з фонду охорони навколишнього природного середовища, в кількості 4533 шт., а саме  (петунія – 1000 шт., катарантус – 283 шт., пеларгонія ампельна - 250 шт. цинерарія, сальвія 3000 шт.). Здійснюється полив квітів та дерев та по мірі необхідності  проводиться рихлення  після поливу. Загалом доглянуто газонів на площі 2400 м2 та квітників 1850 м2.

В інших населених пунктах громади теж проводились заходи з озеленення. Так, наприклад, в селі Петрівці в парку ім. Іваненка спеціалістами ТОВ «Астарта Прихоролля» було посаджено 100 молодих саджанців дерев, по вул. Центральній висаджено 20 саджанців каштанів. Висаджено квіти на клумбах в центрі села та біля пам'ятника «Вічного вогню».

Активно допомагали з благоустроєм населених пунктів громади  нашиі  підприємства та підприємці, а саме: ТОВ «Астарта Прихоролля», ФОП Кривчун С.В., ПП  ім. Зубковського, ТОВ «Укрлатагро», ТОВ «Лан-Н» та багато інших. Безумовно, треба відзначити роботу, проведену інспекторами сектору по роботі з органами самоорганізації населення організаційного відділу міської ради, головами вуличних і будинкових комітетів, які згуртували людей до проведення акції з благоустрою, чистоти і озеленення  на своїх територіях.

До офіційного відкриття міського пляжу, яке відбулося 01.06.2021 року, були проведені роботи по прибиранню території пляжу (косіння трави, пиляння сухих дерев, гілок, прибирання сміття), проведено водолазне обстеження та очистка дна акваторії пляжу загального користування. Підбиваючи підсумки місячника озеленення, чистоти і благоустрою 2021 року, Олександр Залєський подякував всім працівникам комунальних підприємств, керівникам організацій, підприємств і установ громади, які взяли участь у місячнику, інспекторам сектору по роботі з органами самоорганізації населення організаційного відділу міської ради, головам вуличних і будинкових комітетів, жителям громади, які доклали  багато зусиль для наведення порядку та чистоти в нашій громаді.

Також на засіданні було розглянуто і обговорено стан розвитку житлово-комунального господарства Миргородської міської територіальної громади та ухвалено низку рішень з поточних питань: у сфері зхахисту прав дітей, підприємницької діяльності, архітектури та інші.


 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]