Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перспективи децентралізації та приєднання територій до міст обласного значення
2018-09-14

Результати та перспективи реформи децентралізації в Україні та Полтавській області презентували експерти Полтавського Центру розвитку місцевого самоврядування  в Миргороді. 13 вересня у залі засідань Миргородської міської ради відбувся  круглий стіл щодо перспектив децентралізації та приєднання територій до міст обласного значення.

У заході, який відкрив міський голова Сергій Соломаха, взяли також участь керівники сільських рад та селищних рад. Мова йшла про зміни в законодавстві, що регулюють питання приєднання територіальних громад до міст обласного значення та утворення ОТГ. З початку процесу децентралізації влади та реформування місцевого самоврядування в Україні створено більше 800  об'єднаних територіальних громад. За словами Тетяни Паутової, експерта з питань місцевих фінансів, для більш продуктивної роботи та підвищення рівня життя населення об'єдналися більше третини від загальної кількості сільських, селищних, міських рад. Результатом такого об'єднання, стверджує експерт, є суттєве зростання власних доходів місцевих бюджетів. За словами експертів, Миргородський район має гарний ресурсний потенціал, на основі якого можливе утворення спроможних, потужних ОТГ, а місто Миргород є спроможним адміністративним центром, здатним забезпечити якісними послугами в усіх сферах ті громади, які приєднаються. Інформаційну-консультативну кампанію щодо реалізації реформи децентралізації в Україні організовує та підтримує проект ULEAD з Європою. Регіональні експерти цього  проекту акцентували на тому, що децентралізація дає можливість місцевим громадам свободу у плануванні власних витрат, адже все зароблене залишатиметься на місцях.

Після презентаційних матеріалів відбувся жвавий діалог. Секретар міської ради Наталія Гирка говорила про те, що міська влада готова до діалогу з громадами, котрі виявлять бажання приєднатися. Голови сільських та селищних рад, котрі в перспективі планують приєднання, ставили експертам чимало запитань. Насамперед, вони цікавилися  галузей фінансів, освіти, функцій старост у разі створення ОТГ. 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]