Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Перевірте ваші документи
2018-04-04

Протягом 2017 року до міграційної служби міста Миргород із заявою про втрату паспорта  звернулося 222 громадянина. Проаналізувавши звернення громадян про втрату паспорта, можна зробити висновок, що основна причина втрати паспорта – недбале зберігання документа.

Досить часто паспорт зберігають разом з газетами, макулатурою, а потім, прибираючи в будинку чи в квартирі, разом з непотрібними речами випадково викидають і паспорт.

Пам’ятайте, що паспорт – основний документ, що засвідчує особу, а тому відношення до нього має бути відповідним. Необхідно надійно зберігати  його в недоступному для дітей та сторонніх осіб місці.     

Втративши документ, громадянин отримує зайві  клопоти, які пов’язані не лише з необхідністю оформлення нового паспорта. В паспорті, який має вигляд книжечки, що потрапив до рук злодіїв, в  час  високих технологій, досить просто та легко змінити фотокартку, проставити необхідний штамп, виправити текст, а потім використати  підроблений документ із шахрайською метою. Не слід також забувати, що досить часто втрачений паспорт, потрапивши до рук злочинців та шахраїв, може стати знаряддям злочину.

Але якщо все ж таки така неприємність трапилась у Вас, не слід впадати у відчай. Порядок та процедура оформлення  паспорта на заміну втраченого чітко визначена законодавством: при втраті паспорта особа має негайно звернутися до підрозділу міграційної служби за місцем реєстрації із письмовою заявою про втрату паспорта. Реквізити втраченого  паспорта співробітниками міграційної служби  вносяться до єдиної бази недійсних паспортів і вже після цього шахраї не зможуть скористатися Вашим паспортом. Для оформлення нового паспорта громадянин має подати ідентифікаційний код та квитанцію про сплату  державного мита, в розмірі 34 гривні та оплату адміністративної послуги (яка включає в себе вартість бланка паспорта та його персоналізацію) у розмірі 279 гривень - при оформленні паспорта в місячний термін, або 366 гривень - при оформленні паспорта протягом 10 днів.

Хочу наголосити на тому, що в Україні тепер можна оформити лише біометричні паспорти. Внутрішній паспорт має сучасний вигляд у формі  картки. Перевага біометричного паспорта полягає не лише в його сучасному вигляді, а в першу чергу, в його захищеності від підробки, практичності. Так наприклад, до нового біометричного паспорта, вноситься ідентифікаційний код, і в особи відпадає потреба носити із собою довідку про присвоєння коду платника податку. Паспорт-картку найближчим часом можна буде використовувати як електронний цифровий підпис. Новий біометричний паспорт підробити практично неможливо. Раз неможливо підробити,- то не можна і використати паспорт у злочинних  цілях. Хочу звернути увагу на одну  невелику, але суттєву деталь: перший внутрішній біометричний паспорт у вигляді картки оформляється лише за місцем реєстрації особи, а вже наступні паспорти можна оформити у будь-якому підрозділі міграційної служби.

Тож, в черговий раз, дозволю собі нагадати вам: перевірте де ваш паспорт та який вигляд він має. Якщо ж ваш паспорт пошкоджений та непридатний для користування - не зволікайте із його обміном, не чекайте «доки грім гряне», коли з таким паспортом ви не зможете оформити певні документи в банку, в нотаріуса чи інших установах та організаціях. Подайте документи на оформлення нового паспорта завчасно. Затримок із видачею ід - паспортів немає, вони друкуються і доставляються із Поліграфкомбінату «Україна» вчасно.

Для оформлення паспорта громадянина України у формі ід- картки чи закордонного паспорта, в тому числі і замість втраченого, звертайтеся до Миргородського МРВ Управління ДМС України в Полтавській області за адресою: місто Миргород, вулиця Якова Усика, 34. Ми працюємо з вівторка по суботу, без перерви на обід, неділя та понеділок – вихідні дні. Телефон для довідок – (05355) 5-24-94.

Тож, надійно зберігайте  ваш паспорт, і щонайменше на одну неприємність у вашому житті буде менше!

 

Марія Литвишко,

начальник Миргородського МРВ

УДМС України в Полтавській області

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]