Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Оздоровлюємося, відпочиваємо, подорожуємо
2017-07-10

Літо добігає свого екватору, у розпалі шкільні канікули. Організація змістовного повноцінного відпочинку та оздоровлення дітей – головне завдання для дорослих. У нашому місті традиційно наймасовішою формою відпочинку дітей залишаються пришкільні табори.

У цьому році при навчальних закладах міста працювали 14 таборів із денним перебуванням, із них: 7 пришкільних, 2 - при позашкільних закладах, 2 табори праці та відпочинку, 3 мовних табори. Всього залучено 1057 дітей.

Щороку збільшується вартість харчування в таборах. Цього літа вона становила 22 грн. на одну дитину на добу, з яких 9 грн. дотувалися з міського бюджету, 13 – батьківська доплата. Це дає можливість урізноманітнити меню, давати дітям свіжі овочі, фрукти. Всього на харчування в пришкільних таборах виділено з міського бюджету 199,4 тис. грн.

Значна робота проводиться відділом освіти щодо оздоровлення дітей у позаміських дитячих оздоровчих закладах.

40 путівок для дітей пільгових категорій до таборів Полтавської, Херсонської, Миколаївської та Тернопільської областей отримано відділом освіти від Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА. У цьому році до Українського дитячого центру «Молода гвардія» направлено 3 дітей пільгових категорій, до міжнародного дитячого центру «Артек» 4 дітей пільгових категорій.

Нещодавно із табору «Зоряний» Кременчуцького району повернулися 11 юних миргородців. Протягом трьох тижнів діти позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених та багатодітних сімей мали змогу відпочити і оздоровитися в комфортних умовах. Кошти на придбання путівок (50 тис. грн.) були виділені з міського бюджету. Діти і батьки задоволені, адже і клопоти з перевезення до табору та у зворотному напрямку взяла на себе міська рада.

Придбати путівку до дитячого табору для дитини шкільного віку за 30% вартості в цьому році мають змогу батьки будь якої родини, яка проживає на території нашого міста. З обласного бюджету отримано 220 тис. грн. і таку ж суму коштів виділено з міського бюджету на часткову (70%) оплату вартості путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області на основі співфінансування. На сьогоднішній день вже більше 100 сімей виявили бажання скористатися своїм правом на придбання таких путівок.

Цього літа 64 дітей планується оздоровити у дитячо-юнацькому оздоровчому таборі «Еколог» Зіньківського району.

Протягом року 38 дітей – переможців предметних олімпіад вже оздоровилися у навчально-оздоровчому комплексі « Ерудит» Кременчуцького району.

На запрошення адміністрації міської думи м. Екабпілс (Латвія) у липні буде направлено до міжнародного табору міст – побратимів 5 дітей - переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. Юні миргородці матимуть змогу відпочити, оздоровитися та поспілкуватися з однолітками Польщі, Латвії, Білорусі та Естонії.

Тож веселого, цікавого, змістовного, корисного літнього відпочинку хочеться побажати всій миргородській дітворі.

 

Тетяна Колибельнік,

начальник відділу освіти Миргородської міської ради

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]