Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Отримання пенсій залежить від погашення заборгованості до бюджету пенсійного фонду
2019-03-25

Однією з умов включення періодів роботи страхового стажу для обчислення розміру пенсії за віком згідно з чинним законодавством є сплата страхових внесків та єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України. Відповідальність за це покладено на роботодавців, тому сьогодні саме вони повинні забезпечити право на пенсію своїм найманим працівникам.

Миргородським об’єднаним управлінням Пенсійного фонду України Полтавської області серед роботодавців та фізичних осіб-підприємців проводиться робота, насамперед, на роз’яснення наслідків несвоєчасної сплати єдиного внеску та необхідності сплати обов’язкових платежів до Пенсійного фонду в повному обсязі.

            Проте, на жаль, не всі керівники та приватні структури розуміють, що порушення ними обов’язку зі сплати внесків за своїх найманих працівників позбавляє останніх частини пенсії. Крім того, недодані до солідарної системи кошти могли б бути направлені на збільшення виплат нинішнім пенсіонерам.

            Станом на 25.03.2019 в управлінні (по м. Миргороду та району) обліковується  3 підприємства-банкрути, в яких наявна заборгованість зі сплати страхових внесків в розмірі 2,3 млн.грн.

            Звертаємо увагу найманих працівників: борги до Пенсійного фонду, які будуть списані згідно Закону України «Про відновлення платоспроможності платника або визнання його банкрутом» не мають підстав для зарахування періодів трудової діяльності осіб до страхового стражу при призначенні пенсії.

            Не мають залишатися осторонь і самі застраховані особи, бо йдеться про їх права. Відповідно до ст.16 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» найманим працівникам надано можливість отримувати від страхувальника підтвердження щодо сплати внесків і вимагати їх сплати, у тому числі в судовому порядку. Тож кожна застрахована особа повинна цікавитися тим, як роботодавець розраховується з Пенсійним фондом, і за неналежного виконання працедавцем своїх обов’язків, вимагати від нього сплати єдиного внеску в повному обсязі.

            Не менш важливим питанням на сьогодні є відшкодування підприємствами фактичних витрат Фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, адже погашення заборгованості по пільгових пенсіях є додатковим резервом наповнення бюджету Пенсійного фонду України.

            Найбільшими боржниками з відшкодування пільгових пенсій на сьогодні є підприємства-банкрути з сумою боргу – 2,5 млн.грн., а також підприємства, які знаходяться в статусі діючих, але не ведуть діяльність, а саме ТОВ “Єврокрим” - 21,1 тис.грн., ПОСП “Батьківщина” - 34,6 тис.грн,  ДП Дібрівський кінний завод № 62 - 24,4 тис.грн., КСП ім. Іваненка - 358,7 тис.грн., кожного місяця борг по цих підприємствах збільшується на 13 тис.грн

            Миргородське об’єднане управління Пенсійного фонду України  закликає страхувальників, що мають невиконані зобов’язання перед бюджетом Фонду, погасити заборгованість та не допускати її виникнення в подальшому.

 

Інформаційно-консультативна служба

Миргородського об’єднаного  управління Пенсійного фонду України

ОГОЛОШЕННЯ
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 17 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]