Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Основні теми засідання виконавчого комітету
2018-08-22

21 серпня відбулося засідання виконавчого комітету. До порядку денного було внесено два основних питання: про готовність закладів освіти до нового навчального року та про  фінансово-господарську діяльність житлово-комунальних підприємств "Спецкомунтранс" та МКЖЕУ.

По першому питанню доповідала начальник відділу освіти Тетяна Колибельнік. За її словами, навчальні заклади готові до роботи. Поточні та косметичні ремонти виконані в кожному закладі. Капітальні види робіт по закладах планують завершити до першого вересня, а якщо і не встигнуть, то це не вплине на навчальний процес. Причина затримки капітальних ремонтів - відсутність коштів державного фінансування, передбаченого на відповідні роботи, - пояснив міський голова Сергій Соломаха. Всього на проведення капітальних ремонтів закладів освіти із міського бюджету передбачено 6 млн. 530 тис. грн. та  1, 5 млн. грн. державних коштів за сприяння народного депутата України Олега Кулініча.

Загалом у цьому навчальному році школи міста мають змогу прийняти до 1 класу 480 дітей (16 класів). Станом на сьогоднішній день зараховано 414  учнів, до вересня кількість дітей буде ще змінюватися, але вільні  місця є в усіх навчальних закладах, окрім ЗОШ № 3. Першачки навчатимуться за новою програмою "Нова українська школа". Для реалізації нових методик навчання потрібні нові меблі і навчальні засоби. На 2018 рік на забезпечення учнів молодших класів навчальними засобами і мобільними меблями була виділена державна освітня субвенція та кошти з місцевого бюджету: 458 644 грн., 400 000 грн. –відповідно.. За ці кошти придбані одномісні парти для всіх першокласників міста та меблі згідно з методичними рекомендаціями щодо організації освітнього простору Нової української школи.

Разом з початком навчального року виникла необхідність переглянути вартість шкільного харчування. Запропоноване збільшення в середньому на 13% члени виконавчого комітету підтримали.

По другому питанню звітували начальник відділу житлово-комунального господарства Михайло Коркішко, начальник КП "Спецкомунтранс" Олександр Оніщенко та начальник МКЖЕУ Олександр Марченко.

У "різному" одним із найбільш обговорюваних питань порядку денного стало заппоноване рішення про збільшення вартості проїзду у маршрутках на одну гривню. Як пояснила начальник відділу економічного прогнозування і туризму Оксана Голуб, відповідно до пп.2 п "а" ст. 28 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ЗУ "Про автомобільний транспорт", враховуючи звернення ПП"ЛЮГ", ТОВ "Мир – Авто", ФОП Бакало С.М., ФОП Сторожа Ю.Г., ФОП Москаленка В.В. щодо приведення у відповідність розміру тарифів на послуги міського пасажирського транспорту, який працює у режимі маршрутного таксі, економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, пально-мастильних матеріалів, розміру мінімальної заробітної плати, з метою збереження діючої маршрутної мережі та задоволення потреб громадян у доступних, якісних і безпечних перевезеннях, було підготовлено відповідне  рішення.

Тема "ціни" проїзду набула активного та емоційного обговорення. Зокрема, присутні на засіданні виконкому депутати міської ради вважають, що приватні перевізники, окрім прохання про здорожчання вартості проїзду, мали б потурбуватися і про надання якісних послуг та оновити техніку, а ще не порушувати графіки руху.

Варто зауважити, що присутні на засіданні представники перевізників, не проявили активності  в процесі  обговорення питання, що негативно вплинуло на результат голосування.

За словами міського голови Сергія Соломахи, система транспортного сполучення  та вартість проїзду - актуальні питання не лише для Миргорода. Але, щоб не допустити транспортного колапсу в місті та знайти консенсус, на підставі звернення перевізників, перші з яких надійшли ще в грудні 2017 року, виникла необхідність перегляду тарифу на перевезення пасажирів в міському транспорті.

За результатами обговорення та голосування, рішення про встановлення граничного тарифу на перевезення пасажирів автомобільним транспортом загального користування, який працює в Миргороді в режимі маршрутного таксі, у розмірі 5,00 грн. не було підтримано. Але це актуальне  питання не знято з порядку денного органів виконавчої влади, - зазначив міський голова. Міська влада стурбована ситуацією у сфері пасажирських послуг і шукатиме шляхи вирішення цього питання.

 

 

 

 

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]