Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Організація оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та підлітків у 2019 році
2019-05-14

14 травня міський голова Сергій Соломаха провів планове засідання виконавчого комітету. Першим питанням було розглянуто організацію оздоровлення, відпочинку і зайнятості дітей та підлітків у 2019 році. Доповідала начальник відділу освіту Тетяна Колибельнік.

Вона проінформувала, що в нашому місті реалізується міська Програма оздоровлення та відпочинку дітей на 2015 – 2019 роки. Традиційно, найбільш масовою формою відпочинку дітей залишаються пришкільні табори з денним перебуванням. З кожним роком зростає кількість дітей, які відпочивають у таборах при закладах освіти, і відсоток оздоровлених дітей від загальної кількості учнів. У 2019 році при закладах освіти міста планується організувати роботу 13 таборів із денним перебуванням: 10 пришкільних, у тому числі мовних, 2 профільних при позашкільних закладах (Станція юних техніків, Станція юних туристів), 1 табір праці та відпочинку при ЗОШ № 1 ім. Панаса  Мирного.

Планується збільшити вартість харчування в таборах, установивши її в розмірі 27 грн. на одну дитину в день, із яких 10 грн. дотуватимуться з міського бюджету, 17 – батьківська доплата. Близько 30% дітей (діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування; діти з малозабезпечених та багатодітних сімей;  діти з інвалідністю;  діти, батьки яких беруть (брали) участь в АТО;  діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків, діти з табору праці та відпочинку) будуть повністю звільнені від оплати за харчування, тобто їх відпочинок у таборах буде здійснюватися за рахунок бюджетних коштів.

Розроблено план заходів управлінь, відділів, центрів та служб виконавчого комітету щодо організації оздоровлення та відпочинку в місті в 2019 році, на що складено відповідний кошторис витрат на загальну суму 2 303 393  грн.,  із яких  2 041 087 грн. – бюджетні кошти, із них: 50 тис. грн. на оздоровлення дітей з інвалідністю у санаторно-курортних закладах; 16 тис. грн. на оздоровлення та відпочинок дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 228 494 грн. на відпочинок дітей в таборах з денним перебуванням; 596 593  грн. на основі співфінансування на часткову оплату вартості путівок до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку області.

Під час організації оздоровчої кампанії в першу чергу забезпечується відпочинок та оздоровлення дітей пільгових категорій: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; дітей із малозабезпечених та багатодітних сімей;  дітей з інвалідністю;  дітей, що постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС; дітей, які знаходяться в тубвогнищах; дітей, батьки яких беруть (брали) участь в АТО; дітей, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків; дітей, зареєстрованих як внутрішньо переміщені особи. Ці категорії дітей будуть відпочивати на базі таборів із денним перебуванням, у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку, згідно з путівками, які надходитимуть до відділу  освіти, управління соціального захисту населення, дитячого поліклінічного відділення.

Медичне обстеження дітей перед направленням до закладів оздоровлення та відпочинку планується проводити Миргородським міським центром первинної медико-санітарної допомоги.

Уже кілька років успішно працюють мовні табори при МСШ № 5, гімназії ім. Т. Г.Шевченка та мовні загони в таборах ЗОШ № 3, ЗОШ № 1 ім. Панаса Мирного. В ЗОШ № 9 ім. І. А. Зубковського, окрім традиційного табору для дітей початкових класів, діяв табір всебічного розвитку «Академія дозвілля» для учнів старших класів із загонами англомовного, художньо-естетичного та спортивно-туристичного напряму. У цих таборах відпочили 287 учнів школи.

Минулого року 75 дітей оздоровилися в дитячо-юнацькому оздоровчому таборі «Еколог» Зіньківського району. В цьому році в даному закладі  планується оздоровити таку ж кількість дітей. У 2018 році 38 дітей, переможців предметних олімпіад, скористалися послугами навчально-оздоровчого комплексу «Ерудит». У цьому  році там уже  побували 18 дітей і планується оздоровити ще 18 учнів. Близько 60 вихованців ДЮСШ буде оздоровлено у виїзних спортивних таборах із залученням батьківських та спонсорських коштів.

Поліклінічним відділенням для дітей та центром первинної медико-санітарної допомоги у 2019 році в санаторних закладах країни заплановано оздоровити 150 дітей пільгових категорій.

Центром соціальної реабілітації дітей-інвалідів  у минулому році в Міжнародній клініці відновного лікування в м. Трускавець пройшли курс інтенсивного нейрофізіологічного відновного лікування 5 дітей, на що використано 42 610 грн. бюджетних коштів. У 2019 році на придбання путівок для таких дітей виділено 50 тис. грн. з міського  бюджету. Одна дитина уже оздоровилася в зазначеному закладі.

У цьому році вже оздоровлено в МДЦ «Артек» та УДЦ «Молода гвардія» 10 дітей пільгових категорій (7 дітей з багатодітних сімей, 1 дитина, яка стоїть на диспансерному обліку та 2 обдарованих дитини).  

Центром соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді у цьому році планується залучити близько 20 осіб для громадських робіт за бюджетні кошти на суму 40 тис. грн.

У 2019 році на заходи з організації оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування передбачено 16 тис. грн.

Протягом оздоровчого сезону завдяки злагодженій роботі міської оперативної групи з організації оздоровлення, адміністрацій навчальних закладів, начальників таборів відпочинку та інших організацій, причетних до процесу оздоровлення, здійснюються узгоджені дії в напрямку недопущення масових харчових отруєнь, тяжких травм, скоєння злочинів, і найголовніше – збереження життя дітей.

Відповідальність за дотримання санітарних та протипожежних вимог, оформлення санітарних паспортів, збереження життя та здоров’я дітей покладається на начальників таборів із денним перебуванням та начальників таборів праці та відпочинку.

Забезпечення громадського порядку в місцях відпочинку дітей покладається на Миргородський відділ  поліції Головного управління Національної поліції в Полтавській області.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Графік проведення "гарячих" телефонних ліній у квітні

Графік проведення "гарячих" телефонних ліній за участю заступника міського голови – начальника управління комунальних ресурсів та керуючої справами виконавчого комітету на квітень 2024 року

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]