Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обрали міста, які візьмуть участь у європейському проекті
2015-04-14

Відбувся відбір міст Полтавської області, які візьмуть участь у Проекті Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

10 квітня 2015 року за участі керівництва облдержадміністрації, обласної ради та Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» в режимі скап-конференції відбулась нарада щодо визначення міст Полтавської області – переможців конкурсу, які будуть в 2015 – 2017 роках брати участь у компоненті з муніципального розвитку Проекту Європейського Союзу та Програми Розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

У нараді взяли участь Олег Пругло – перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, Володимир Марченко – перший заступник голови Полтавської обласної ради, Дмитро Орлов – в.о. директора Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації, Оксана Ремига – старший програмний менеджер Програми Розвитку ООН в Україні, Леонід Туловський – координатор компоненту розвитку міст Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та Галина Бут – координатор Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у Полтавській області.

Під час наради учасники ознайомилися з підсумками проведеного Проектом ЄС та ПРООН аналізу заявок, отриманих від міст області, та спільним рішенням визначили переможцями міста Миргород і Комсомольськ, які стануть учасниками третьої фази Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Резервними містами визначено Пирятин та Червонозаводське.

Міста – переможці отримають підтримку Проекту ЄС та ПРООН через:

  • розвиток інституцій (ОСББ, відділ підтримки муніципалітетів, рада з муніципального розвитку);
  • підтримку мікропроектів ОСББ та соціальних об’єктів з енегоефективності;
  • розробку моделей для відтворення задля вирішення проблем житлового сектору;
  • впровадження інноваційної діяльності та технологій на місцевому рівні із забезпеченням кращого обслуговування житлового сектору.

Наступним етапом впровадження Проекту ЄС та ПРООН буде підписання Угод про партнерство з визначеними містами.

Довідково:

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду” реалізується в Полтавській області починаючи з 2009 року. Цей Проект співпрацює з 900 громадами в усіх регіонах Україні для підтримки сталого розвитку сільських територій шляхом реалізації ініціатив мешканців сіл, об`єднаних в громадські організації, для реального вирішення місцевих проблем.

Перша фаза Проекту, при підтримці обласного бюджету в сумі 1 млн. 700 тис. грн. та районних бюджетів в сумі 1 млн. 390 тис. грн., дала змогу реалізувати в області 50 ініціатив громад з покращення місцевої інфраструктури загальною вартістю понад 7 млн. грн. Понад півмільйона гривень зібрані на ці цілі самими мешканцями. 3 млн. 600 тис. грн.грантових коштів було надано Проектом „Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

У другій фазі Проекту, яка тривала з 2011 року реалізовано 54 ініціативи громад загальною вартістю понад 10 млн. грн., з яких грантова підтримка Проекту – 4,2 млн. грн., з обласного бюджету виділено 2,2 млн. грн., кошти районних та сільських бюджетів – 3,7 млн. грн., кошти мешканців – 620 тис. грн.

9 жовтня 2014 року розпочалась третя фаза реалізації Проекту в Полтавській області.

В 2015 – 2017 роках за основним компонентом Проекту у 8 районах області (Лохвицький, Шишацький, Козельщинський, Чутівський, Пирятинський, Оржицький, Зіньківський, Кременчуцький), відібраних на конкурсній основі, буде реалізовано 32 мікропроекти громад. Грантова підтримка ЄС складе близько 500 тис. дол. США у гривневому еквіваленті.

Додатковим компонентом третьої фази реалізації Проекту став муніципальний розвиток.

Крім того, Проект ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» надає підтримку для поліпшення умов життя внутрішньо переміщеним особам, що мігрували до Полтавської області у зв’язку з військовим конфліктом на Сході України та анексією АРК Крим. Підтримка передбачає швидке та не дороге відновлення (утеплення) житлових споруд (громадських/ комунальних об’єктів), в яких наразі проживають особи зазначеної категорії. Розмір грантової складової становитиме 100 тис. дол. в гривневому еквіваленті. На території Полтавської області буде реалізовано 2 проекти для ВПО.

Департамент економічного розвитку облдержадміністрації

За матеріалами сайту «Новини Полтавщини»

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]