Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обговорили першочергові заходи з розвитку місцевого самоврядування в Україні
2016-12-12

9 грудня у Києві, за участю Прем'єр-Міністра України В.Гройсмана, Віце-прем'єр-міністра Г.Зубка, народних депутатів України, представників Кабінету Міністрів України та Адміністрації Президента України, експертів міжнародних проектів відбулися Загальні збори уповноважених представників органів місцевого самоврядування - членів Асоціації міст України. Делегацію від Полтавщини очолював голова регіональної організації, Миргородський міський голова С. Соломаха.

Відкриваючи Збори Голова Асоціації міст України Київський міський голова В.Кличко привітав учасників, та, зокрема, зазначив, що в залі присутні 280 делегатів - представників громад-членів АМУ. Далі він повідомив, що сьогодні в АМУ 575 членів, протягом 2016 року до Асоціації міст України вступило 16 нових членів, серед яких 5 новостворених об'єднаних територіальних громад.

Представник Адміністрації Президента України В.Курінний виголосив привітання від Президента України П.Порошенка, в якому сказано, що за два роки реформи кількість об’єднаних громад подвоїлася. З метою сприяння децентралізаційній реформі Президент видав Указ «Про першочергові заходи з розвитку місцевого самоврядування в Україні на 2017 рік», який визначає одним із пріоритетів розвитку держави на 2017 рік підвищення правової, організаційної та фінансової спроможності місцевого самоврядування в Україні та покликаний вивести у наступному році процес добровільного об’єднання територіальних громад на завершальний етап.

До голів громад також звернувся і Прем'єр-міністр України В. Гройсман, який перш за все зазначив, що починаючи з 2014 року, після революції Гідності, Уряд постійно спілкується з місцевим самоврядуванням та асоціаціями, зокрема й Асоціацією міст України. Реформа з децентралізації, яка нині реалізується, тримається на трьох китах: повноваження, фінансові ресурси та відповідальність. Громади демонструють успіхи в процесі реформи, хоча вона непроста. Тенденції до зростання місцевих бюджетів підтверджують це. Місцеві бюджети відповідно, якщо порівнювати 2015 і 2016 роки, зросли на понад 60%, на 44 млрд грн.

- Ми, - наголосив Прем'єр-міністр, - маємо за 11 місяців 104,1% виконання місцевих бюджетів, які були затверджені і заплановані місцевими радами. Це означає, що ми маємо постійну тенденцію зростання. І на 2017 рік бачимо зростання на рівні 25% по місцевим бюджетам А в житті це – шкільні автобуси, відкриття опорних шкіл, відремонтовані дороги, ФАПи та інше. Слід розуміти, що успіхи об’єднаних громад – це успіхи людей, які в них живуть.

Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Г.Зубко звернувся до учасників Зборів, міських голів, щодо необхідності посилення роботи з народними депутатами від регіонів щодо підтримки прийняття парламентом законодавчих ініціатив, спрямованих на подальше впровадження децентралізації та секторальних реформ. Він нагадав, що цього тижня Верховна Рада «провалила» День децентралізації і не прийняла жодного законопроекту у цій сфері. Також Віце-прем’єр повідомив, що Уряд готує рішення щодо монетизації пільг, зокрема, пільгових перевезень та закликав Асоціацію міст України підтримати Уряд у його діях щодо реалізації децентралізаційних реформ.

Г.Зубко зупинився і на питанні фінансового забезпечення територіальних громад у 2017 році: "Дуже багато питань, які пропонувалися Асоціацією міст України, закладені вже в бюджеті наступного року. Напередодні прийняття бюджету 2017 року ми, як уряд, закликали додатково підтримати ті законопроекти, які важливі сьогодні і по децентралізації, і по підсиленню місцевого самоврядування, і по напрямку енергоефективності. Тому що закон про комерційний облік, закон про житлово-комунальний простір, закон про енергоефективність будівель - це ті речі, які дозволяють модернізувати не тільки житловий сектор, а і повну інфраструктуру міста", - сказав Зубко.

За його словами, Асоціація міст України формує зворотній зв'язок не тільки з місцевим самоврядуванням, а з головами об'єднаних територіальних громад. "Сьогодні будь-яке рішення уряду без Асоціації міст не погоджується, якщо це стосується місцевого самоврядування", - додав Віце-прем'єр-міністр України.

Далі Збори, відповідно до порядку денного, прийняли рішення про затвердження Звіту про роботу Правління та Виконавчої дирекції Асоціації міст України, Фінансово-господарського звіту за 2016 рік, схвалення Бюджету АМУ на 2017 рік.

 

За матеріалами сайту Асоціації міст Ураїни

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 22 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]