Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Обговорення звіту міського голови у мікрорайоні "Центральний"
2015-03-04

У рамках обговорення звіту міського голови за роботу за минулий рік 03 березня у залі засідань міської ради відбулася зустріч Сергія Соломахи з представниками органів самоорганізації населення мікрорайону "Центральний". Через те, що цей мікрорайон – один з найбільших, запланували дві зустрічі з головами будинкових комітетів. У зібранні взяли також участь заступники міського голови, керівники комунальних підприємств та організацій, начальники відділів міської ради, депутати, закріплені за мікрорайоном "Центральний", представники ЗМІ. Керівник міста звітував про зроблене та акцентував увагу на шляхах вирішення проблемних питань в життєдіяльності міста за участю мешканців. 

Почав міський голова з того, що нагадав учасникам зібрання про те, що проект звіту за 2014 рік розміщений на сайті міської ради. Кожен може ознайомитися, щоб під час публічного обговорення висловити своє бачення та внести пропозиції, як вирішувати проблемні питання міста. Перед тим, як розпочати обговорення звіту, міський голова коротко окреслив суспільно-політичну ситуацію, яка внесла корективи та переорієнтувала роботу всієї структури міста і вимагала додаткових заходів та фінансування, зокрема, сприяння мобілізаційним заходам, допомога місцевим військовим частинам та дислокованим для підсилення охорони стратегічних об’єктів, різнопланова допомога переміщеним громадянам. Офіційно в управлінні праці та соціального захисту населення зареєстровано понад 2 тисячі переселенців. Більшість з них - пенсіонери. Безперечно, все це значно позначилося на соціально-економічному розвитку міста та виконанні міських програм. Та, попри всі труднощі, затверджені профільні та комплексні програми вдалося виконати на 99%, - підкреслив Сергій Соломаха.

Минулий рік довелося працювали в умовах військової агресії. Суспільно-політична ситуація вплинула на ринкові відносини та позначилася на економічному секторі міста. Болючим питанням минулого року також були підвищені тарифи на ЖКГ, ліки. У поточному році проблемних питань, на жаль, не поменшало. Курси валют та різке здорожчання товарів призвели до соціальної напруги в усій державі. Чергове випробування для українців - підвищення вартості на енергоносії з березня та квітня. За словами Сергія Соломахи, 2015 –й рік очікується також складним. Але життя продовжується. Від спільних зусиль та розуміння громадою непростої ситуації залежить належне функціонування життєдіяльності міста та збереження порядку і спокою у місті. За словами Сергія соломахи, на цей рік з міського бюджету заплановані видатки на рівні минулого року. Щодо виконаних робіт у мікрорайоні Центральний, то міський голова повідомив, що це питання секретар ради Антоніна Корольова озвучила на засіданні виконавчого комітету. Разом з голова будинкових та вуличних комітетів вони виокремили проблемні питання та пропонували дольову участь у їх вирішенні. Міський голова нагадав, що у Миргороді діє міська програма, яка передбачає співфінансування різних видів робіт. І пояснив, що ті, мешканці, які вносять певну суму власних коштів, мають переваги на виділення коштів з міського бюджету для вирішення проблемних питань. Цю тему продовжили і начальник МЖЕУ Олександр Марченко та начальник відділу капітального будівництва Микола Муровий. Керівники розповіли про механізм такої дольової співпраці та навели конкретні приклади, де за участі миргородців було виконано ремонтні роботи. Із конструктивного діалогу було видно, що представники органів самоорганізації населення мікрорайону "Центральний", розуміють важливість цього питання. Але для всіх сьогодні найголовніше - мирне небо та громадський порядок.

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 26 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]