Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Нехай вже ніколи не плачуть дитина, мати і земля
2016-11-23

Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами:1921-1922, 1932-1933, 1947 років. Наказом президента В.А.Ющенка було запроваджено День пам’яті жертв голодоморів який щороку відзначається в Україні. Такої страшної трагедії, яку пережив український народ у 30-х роках, не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства.

Пам’яті тих, хто загинув від голодомору 1932-33років і присвятила  свою  розповідь провідний бібліотекар Миргородської  міської публічної бібліотеки ім. Д. Гурамішвілі Ніна Рудь. Захід відбувся 17 жовтня  в Миргородському центрі зайнятості. Вона змістовно розкрила  причини голодомору і  аргументовано довела, що це був акт геноциду українського народу.  Ніна Михайлівна   спираючись на відомих дослідників, таких як Джеймс Мей , який  із високої трибуни міжнародної конференції з голокосту та геноциду в Тель- Авіві першим  із дослідників назвав 1933-го актом геноциду української нації.  Присутні були вражені, її  обізнаністю про   найважчий період Великого голоду на нашій рідній Полтавщині. Вона познайомила присутніх з книгою Олени Звичайної « Миргородський ярмарок», яка  невеличка  за обсягом, продемонструвала  події того часу , зберігаючи  справжні  імена людей. Не оминув цю гірку сторінку нашої історії наш земляк Анатолій Дімаров, про який він написав у невеличкому етюді «Перепишіть мене в українця». Два аркуші тексту увібрали біль і сум  цілої епохи. Не залишили нікого байдужими  спогади про будинок на Личанці, стіни якого пам’ятають дитячі страждання, сльози й голод. Смерть заглядала в будинок щодня і щоночі. Провідний бібліотекар  наголосила, що  у нашому місті багато зроблено й ще багато, що треба зробити для того, щоб молоде покоління  завжди пам’ятало трагічні сторінки нашої  історії й знало  прізвища винуватців цієї штучно організованої трагедії.

Алла Федченко,

завідувачка міської публічної бібліотеки для дорослих ім. Д.Гурамішвілі

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]