Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики
2016-05-04

На базі Центру естетичного виховання відбулась обласна науково-практична конференція «Національно-патріотичне виховання: взаємодія теорії і практики». На ній були присутні методисти з виховної роботи районних та міських методичних кабінетів, науково-методичних центрів; заступники директорів з виховної роботи, педагоги Миргородського, Шишацького, Великобагачанського районів, Білоцерківської громади та м. Миргород.

Метою конференції було проаналізувати теоретичні та практичні засади сучасного патріотичного виховання, науково-методичні, організаційні та інформаційні умови формування та розвитку даного почуття у дітей і молоді; сприяти підвищенню ролі національно-патріотичного виховання в освітніх закладах області.

            З теплими вітальними словами до присутніх у залі звернулись Нікітченко А.Б., керуюча справами виконавчого комітету Миргородської міської ради та Колибельнік Т.М., начальник відділу освіти Миргородської міської ради.

            На особливостях Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді в освітніх закладах області зупинилась Ухань О.А., начальник відділу закладів інтернатного типу, позашкільної та виховної роботи Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

Єщенко М.М., методист відділу національно-патріотичного виховання Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського, розповіла про патріотичне виховання у контексті національної ідентичності та взаємодію теорії і практики у цьому питанні.

З українськими патріотичними друкованими виданнями та їх виховним потенціалом познайомила Стоцька О.В., методист редакційно-видавничого Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського.

Педагоги Миргорода представили досвід роботи з національно-патріотичного виховання, запропонували свої форми роботи з педагогами, батьками та дітьми, які сприяють плеканню патріота, готового самовіддано розвивати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу, забезпечувати її національну безпеку, знати свої права й обов'язки, цивілізовано відстоювати їх, сприяти громадянському миру і злагоді в суспільстві. Яскравим доповненням до цього був відеофільм «Національно-патріотичне виховання в Миргородській ЗОШ № 1 імені Панаса Мирного», який запропонувала переглянути заступник директора з виховної роботи цієї школи Шинкаренко С.В.

А в практичному блоці учасникам конференції було запропоновано переглянути свято української вишитої сорочки «Моя Україна, моя солов’їна, хай не перев’яне вишиття твоє», на якому діти – дошкільнята та школярі, а також педагоги НВК «Гелікон» на чолі з директором Карач І.А. розповіли про історію вишиванки та провели модний показ вишитих сорочок: жіночих, чоловічих, сучасних. Учні ЗОШ №9 імені Івана Андрійовича Зубковського разом зі своїми педагогами та батьками запросили учасників конференції на фестиваль народної пісні в рамках тижня української культури. Масу позитивних емоцій і теплих почуттів винесли глядачі з цього свята.

Приємним сюрпризом для присутніх став виступ театрального колективу «Сузір’я» Шишацької обласної гімназії – інтернату. Юні актори представили фрагмент вистави «Мина Мазайло» за однойменним твором М.Куліша і вразили своєю сценічною майстерністю.

Учасники конференції мали можливість переконатися, що національно-патріотичне виховання у НЗ області знаходиться на високому рівні, а наші діти є справжніми патріотами, на яких потрібно рівнятися і нам, дорослим.  

І.В.Шевченко, методист методичного кабінету відділу освіти

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]