Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
На шляху до створення Миргородської міської ОТГ
2018-06-01

Відповідно до ч.1, 2 ст. 5, ст.ст. 81-83 Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад", Закону України "Про внесення змін до Закону України "Про добровільне об’єднання територіальних громад" щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення", п. 20 ч. 4 ст. 42, ст. 59 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” та розпорядження Миргородського міського голови Сергія Соломахи за №29-р від11.05.2018 року "Про ініціювання добровільного приєднання територіальних громад", триває громадське обговорення щодо можливого добровільного приєднання територіальних громад, прилеглих до Миргорода. Цій темі був присвячений круглий стіл з представниками засобів масової інформації.

У ході розмови секретар міської ради Наталія Гирка розповіла про децентралізаційні процеси в Україні та підписане міським головою Сергієм Соломахою розпорядження за № 28-р від 11.05.2018 "Про ініціювання добровільного приєднання територіальних громад". Документом, зокрема, передбачено громадське обговорення такої пропозиції.

На сьогодні в нашій області створено 43 ОТГ. Протягом 2016-2017 року ОТГ Полтавської області отримали 116,2 млн.грн. державної субвенції на розвиток територій. Зокрема, в Глобинській ОТГ за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» відкрили ЦНАП, Піщанська ОТГ збільшила свій бюджет в 6 РАЗІВ, що дозволило відремонтувати дороги, замінити дахи, вікна і системи опалення у школах, налагодити вивіз сміття. Там мешканці вже реалізували понад 30 проектів на 10,5 млн грн.

Які зміни відбулися в інших ОТГ можна переглянути у презентаціях від експертів з питань децентралізації. Вони також розробили рекомендації, де докладно розповідають про всі нюанси добровільного приєднання громад до міст обласного значення. Докладніше ознайомитися з матеріалами можна тут.

У разі запитань можна зателефонувати но номер (053555) 5-21-44.

А як миргородці ставляться до теми добровільного приєднання сільських громад до міської? На сайті Миргородської міської ради відкрито голосування щодо можливого добровільного приєднання територіальних громад сільських рад до Миргорода.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]