Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргороду переглянуть тариф на централізоване теплопостачання
2019-02-15

Рішенням сесії Полтавської обласної ради № 981 від 13 лютого 2019 року призупинено дію рішення від 21 грудня 2018 року № 980 "Про встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, що надаються Обласним комунальним виробничим підприємством теплового господарства "Миргородтеплоенерго". Відповідно до документу, підприємству встановлені такі тарифи:

- послуга з централізованого опалення за 1Гкал. - 1433,38 грн;

- послуга з централізованого опалення за 1м.кв. - 35,33 грн;

послуга з централізованого постачання гарячої води за 1 куб. метр: з рушникосушками -91,74грн., без рушинкосушок - 86,грн;

- теплова енергія  для бюджетних установ з ПДВ за 1 Гкал. – 1480,39 грн.;

- теплова енергія для інших споживачів з ПДВ за 1Гкал - 1897,98.

Ухвалене рішення знизило тарифи до попередніх показників і передбачає перегляд розрахунків. Для споживачів – це гарна новина: вона знизила соціальну напругу, - коментує рішення перший заступник міського голови Сергій Швайка. Разом з тим постає питання про те, чи зможе підприємство нормально функціонувати у наступному опалювальному періоді і, які можливі непередбачувані наслідки будуть для міста? Сергій Швайка акцентує: влада не зацікавлена у підвищенні тарифів. Всіх влаштовувала ситуація, коли тарифи були меншими, а підприємство отримувало компенсацію від держави на відшкодуванні різниці в тарифах. Але, упродовж кількох років, після передачі повноважень по затвердженню тарифів на місцеві органи влади, а саме, обласну раду, такої державної підтримки немає.

Зважаючи на те, що частка плати за тепло є найбільшою, то це проблема для кожного громадянина. Формування тарифів не залежить від міської влади, а там, де ми в змозі впливати на зниження вартості, ми впливаємо шляхом залучення грантів на проведення реконструкцій котелень, - пояснює Сергій Швайка.

Нагадаємо, що звернення про перегляд рішення Полтавської обласної ради від 21.12.2018 року було підготовлено на виконання протокольного доручення засідання постійної комісії Миргородської міської ради з питань житлово-комунального господарства, будівництва, побутового, торговельного обслуговування, зв'язку та екологічної політики.

Ухвалене рішення набере чинності після оприлюднення його у засобах масової інформації, а до того часу діятиме чинний тариф, затверджений сесію облради від 21.12.2018 року.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]