Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці вшанували пам’ять жертв голодоморів в Україні
2016-11-24

Меморіальний захід відбувся 24 листопада у Сквері біля Іоано-Богословського собору   (мікрорайон Личанка). «1933-й рік. В Україні великий голод. Не було ні війни, ні засухи, ні потопу, ані моровиці. Була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав скільки невинного люду зійшло в могилу – старих, молодих, і дітей, і ще ненароджених»,– такими словами ведуча розпочала захід зі вшанування пам’яті жертв голодоморів.

Справді, більшого страхіття, ніж Голодомор, уявити важко. Тому сьогодні, – у День пам’яті жертв голодоморів – миргородська громада віддала данину шани та пам’яті тим, чиє життя трагічно обірвалося у ті далекі страшні роки, звертаючись до присутніх зазначив депутат Полтавської обласної ради, заступник міського голови Костянтин Кірпосенко. Голодомор – це національна трагедія усіх українців. Про масштабну трагедію свідчать численні архівні документи. Саме вони і розповідають про людські долі тих часів. Смерть від голоду – страшна. Але страшнішим за неї - є забуття. Наслідки трагедії завжди будуть частиною нашої національної пам`яті, - сказав промовець.

Учасники заходу схилили голови в глибокій жалобі за нашими співвітчизниками, які загинули голодною смертю, аби зберегти пам’ять про них заради миру та злагоди в соборній незалежній Україні.

У глибоких роздумах про долю нашого народу, у глибокій печалі за безвинно загиблими земляками учасники заходу засвітили свічки в пам'ять про численні жертви голодоморів. Заупокійну літію відправив настоятель Іоано-Богословського собору отець Петро.

 

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]