Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородці діляться досвідом
2018-10-31

31 жовтня у Миргороді з ознайомим візитом перебували представники територіальних громад м. Хорол та м. Полтава. Вони стали учасникам програми стажування «Вивчення досвіду міста Миргород щодо реалізації проектів місцевого розвитку та програми розвитку малого підприємництва». Захід відбувається у рамках спільного проекту Асоціації міст України та Федерації канадських муніципалітетів (ФКМ),- розповіла модератор заходу, координатор проекту, генеральний директор РФПП.

Відкрив захід перший заступник міського голови Сергій Швайка. Він привітав учасників заходу та побажав плідної роботи. За словами секретаря міської ради Наталії Гирки, в місті триває робота над написанням Стратегії розвитку Миргородського субрегіону. Стратегічні цілі окреслено з допомогою експертів Проекту міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст" ПРОМІС, а далі - розробка заходів для досягнення поставлених задач. Після перегляду презентаційного відео про Миргород, начальники профільних відділів міської ради продовжили знайомити учасників заходу зі впровадженими новими енергоефективними технологіями успішних кейсів проектів місцевого розвитку, роботою Центру надання адміністративних послуг, розповіли про досвід Миргорода в залученні інвестицій, про інструменти залучення підприємців до пайової участі у розвиток міської інфраструктури.

Про реалізацію програми посилення конкурентоспроможності малого та середнього підприємництва в Миргороді розповіла начальник відділу споживчого ринку та підприємництва Світлана Гавриш. Для того, щоб представники малого та середнього підприємництва мали можливість конкурувати з великим бізнесом, брати участь в розробці проектів, втілювати їх життя, і була затверджена Програма, розроблена з допомогою Проекту міжнародної технічної допомоги "Партнерство для розвитку міст" ПРОМІС, за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади.Програмою сформовано реалістичний, комплексний план дій для покращення конкурентоспроможності МСП міста. В рамках Програми передбачено об’єднання зусиль міської ради, представників малого і середнього бізнесу, інституцій з підтримки бізнесу, інших зацікавлених осіб для впровадження заходів, спрямованих на посилення конкурентоспроможності МСП. Фінансування заходів Програми в процесі їх реалізації здійснюється за рахунок залучених  коштів проекту ПРОМІС: а це 80 тис.канадських доларів (близько 1,6 млн. грн.), коштів міського бюджету, Фонду підтримки підприємництва, власних заявників–співвиконавців Програми, вкладів вітчизняних та іноземних інвесторів, інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством. Для надання фінансово-кредитної допомоги малому бізнесу у місті функціонує Фонд підтримки підприємництва міста Миргорода. Фонд створений  у 2003 році.  За 15 років існування Фонду - 17 представників малого бізнесу отримали фінансову підтримку на загальну суму  341,0 тис. грн. Була і співпраця із Регіональним фондом підтримки підприємництва. Так профінансовано бізнес–план на тему "Створення олійниці продуктивністю 600 кг/год. в м. Миргороді". Також у місті було презентовано Фонд сприяння розвитку МСП. Експертами проекту ПРОМІС із 8 пропозицій ухвалено 2 проектні концепції на отримання гранту Фонду сприяння МСП, а саме: від ГО "Лад і добробут в рідному місті" проект "Створення Бізнес-Академії" та від соціального підприємства "Благодія" проект "Створення Центру керамічного мистецтва".

Приватні підприємці Олена Булойчик та Інна Ковальська докладно розповіли про ініціативу створення в Миргороді Академії бізнесу та цеху гончарного мистецтва при керамічному коледжі.

Після неформального спілкування для учасників організували виїзну екскурсію до Центру надання адмінпослуг та познайомили гостей з рекреаційними зонами "Миргородкурорту".

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]