Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородський ЦНАП - приклад сучасного центру надання адмінпослуг
2019-04-18

Результатом реформування системи надання адміністративних послуг є їх наближення до людей. Прикладами сучасних ЦНАПів  Полтавщини є центри у Кременчуці, Миргороді та Глобинській ОТГ. При їх створенні максимально враховані рекомендації щодо забезпечення комфортного обслуговування громадян та надання їм вичерпного переліку адмінпослуг. У Полтавській ОДА розповіли про те, як працюють 3 ЦНАПи Полтавщини.

— Реформа системи адмінпослуг потребує розбудови існуючої мережі ЦНАП. Робимо це з метою наближення послуг до громадян, підвищення якості їх надання та поліпшення сервісу обслуговування. Для забезпечення територіальної доступності послуг на Полтавщині створені та функціонують 25 ЦНАПів в районах, 6 — у містах, з яких 2 територіальні підрозділи у Кременчуці та 9 в ОТГ, — розповів в.о. голови Полтавської ОДА Роман Товстий. 

На думку міського голови Миргорода Сергія Соломахи, децентралізація — одна з найвдаліших реформ. Завдяки ній з’являються нові можливості. Так у Миргороді постійно модернізують ЦНАП. А відкрили його одним з перших у області. 

— Минулого року розширили ЦНАП і відкрили там нове приміщення. Для комфорту людей важливо, аби усі адміністративні послуги були доступні та відкриті. Ми повністю реконструювали будівлю, в якій зараз і розміщується центр надання адмінпослуг, — прокоментував Сергій Соломаха.

У ЦНАПі надають 48 адміністративних послуг з питань архітектури та містобудування, з земельних питань. Також залучать спеціалістів житлово-комунального господарства, сфери освіти, служби у справах дітей, відділу у справах спорту, сім’ї та молоді, організаційно-інформаційного відділу, відділу споживчого ринку та підприємництва.

Головна відмінність програмного забезпечення у Кременчуці від інших — відсутність черг, навіть електронних. Як розповідає директор Комунального підприємства Кременчуцької міської ради «Міськоформлення» Володимир Кригін, їх програмне забезпечення максимально мінімізує очікування:

У червні минулого року Центр надання адміністративних послуг у Кременчуці визналикращим ЦНАПом міста обласного значення.

Користуються Кременчуцькою програмою і у Глобинський ОТГ. Тут відкрили новий ЦНАП в рамках програми «U-LEAD з Європою». Ця ж програма у 2018 році вже відібрала Пирятинську ОТГ та місто Миргород для надання допомоги на модернізацію та створення ЦНАПів.

За матеріалами прес-служби Полтавської ОДА

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 24 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]