Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородська трагедія
2016-09-28

28 жовтня 1941 року в Миргороді сталася страшна трагедія, яка стала частиною всеєвропейської, яку згодом назвуть «Голокост». Громадяни міста з жахом дивилися на рухому на вулиці колону, приречених на смерть людей, серед яких були поранені солдати, активісти, але в основному - в колону були зігнані євреї - жінки, діти, літні люди. Євреїв було близько півтисячі. Розстріляли всіх. Операцію проводили місцеві поліцаї під керівництвом фашистів. У ті часи замовчували подібні факти. Кількість євреїв, взагалі, було засекречено. З часом на місці розстрілу був зведений земляний курган і скромний пам'ятник.

Жителі міста і особливо представники місцевої єврейської громади регулярно проводили мітинги Пам'яті, з'ясовували імена і прізвища похованих у братській могилі. В цьому році за сприяння міської влади почали реконструкцію меморіалу, з залучення професіоналів, архітекторів, скульпторів.

Колишній головний архітектор Миргорода Віктор Чопенко зробив проект  благоустрою скульптурної композиції "Скорботна мати". На кошти місцевих євреїв почали цю важливу, але досить дорогу роботу. Пам'ятник відновлено, але на благоустрій території меморіалу коштів не вистачає.

Фінансово допомагають небайдужі миргородці: приватні підприємці Лариса Абхайрова та Анатолій Карпенко, адміністрація Миргородського хлібозаводу, санаторію ім. М. Гоголя.

Громадська організація буде вдячна всім, хто з доброї волі стане партнерами в цій акції «Пам'ять народу». Імена, що надали допомогу, будуть навіки викарбувані на спеціальній дошці поряд з пам'ятником. А також партнери стануть почесними членами Миргородської єврейської громади.
     

Реквізити: ПРУ КБ Приватбанк,

Код 24564523 р/с 2600 91743 51001 МФО 331401

Благодійний внесок на установчу діяльність Миргородської єврейської громади

Банківська карта Приватбанку: 4731 2127 0049 0120

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]