Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргородська громада попрощалася з полеглим воїном Артемом Шабаліним
2023-02-07

26-річний воїн Артем Шабалін загинув під час оборони України 1 лютого внаслідок обстрілу російською армією. Сталося це поблизу села Парасковіївка Бахмутського району Донецької області. Учора на колінах миргородці  зустріли траурну колону із загиблим на російсько-українській війні земляком, а сьогодні всією громадою попрощалися з Героєм.

Артем Ігорович народився 18 червня 1996 року в місті Миргород. Закінчив 9 класів Миргородської школи №9. Численні шкільні друзі та вчителі пам’ятають його як життєрадісного, допитливого і щирого хлопця.

Після 9-ти класів Артем обрав мирну професію зварювальника у Полтавському професійному ліцеї. Він мріяв стати висококласним спеціалістом як його хрещений батько. Мріяв розбудовувати рідну Україну.

Артем наполегливо працював на різних роботах, шукав себе і свою долю. Робота в Польщі та народження 2 роки тому синочка Юрасика – початок втілення життєвих планів. На нього чекало щасливе майбутнє, аби не страшне слово війна. Артем Шабалін, душа компанії і доброзичливий хлопець, полишив мирну роботу будівельника у столиці. Доброволець Артем Ігорович Шабалін у червні 2022 року пішов захищати майбутнє рідної держави. Після військового навчання в Англії та бойового злагодження він став частинкою сильних, незламних, вмотивованих військовиків 30-ої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. Старший солдат Шабалін впевнено керував своїм відділенням, був прикладом стійкості і рішучості для підлеглих.

Його любили за веселу вдачу і справедливість. Справжній козак, дотепний і мужній – таким він залишиться в пам’яті побратимів. Запеклі бої під Бахмутом не вщухають цілодобово, ворог атакує з усіх видів озброєння і українські сили оборони прикладають надзусиль для стримування агресора. На жаль, під час одного з обстрілів перестало битися серце вірного сина України Артема Шабаліна. Про це сказав начальник групи морально – психологічного забезпечення Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, капітан Богдан Зубченко.

Слова співчуття рідним висловив секретар Миргородської міської ради Олександр Гуржій. "Пішов у засвіти сміливий солдат, справжній друг, люблячий син і брат, якому влітку мало виповнитися лише 27. Нехай опіка Всевишнього полегшить гіркоту втрати найдорожчої для вас людини, а слова підтримки допоможуть перенести родинне горе. Схиляємо голови у глибокій скорботі перед світлою пам’яттю Українського Захисника, гідного сина нашого незламного народу. Вічна пам’ять справжньому Герою, Воїну Артему Шабаліну. Ми не пробачимо і помстимося за кожну смерть! Переможемо, бо на нашому боці правда! Слава Україні! Смерть ворогам!".

Поховали миргородського Захисника з військовими почестями на  місцевому кладовищі (вул. Ломиковського).

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]