Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород відвідав Посол Європейського Союзу в Україні, голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас
2021-05-30

Можливості та перспективи для подальшого партнерства Миргородської громади та Європейського Союзу обговорили у Миргороді під час зустрічі з Послом Європейського Союзу в Україні, головою Представництва ЄС в Україні Матті Маасікасом. У місті пан Посол у супроводі  керівництва міста та Полтавської ОДА побував на об'єктах будівництва, які співфінансуються Європейським Союзом, відвідав завод мінеральних вод, оглянув визначні гоголівські експозиції та проїхався  по велодоріжках.

Під час перебування в Миргороді Матті Маасікас відвідав дитячий садок №10 "Веселка", що реконструюється в рамках проєкту "Модернізація виробництва, постачання та споживання теплового району в місті Миргород (MO.GE.DI.CO)" та фінансується Європейським Союзом, а також  Центр естетичного виховання та стару будівлю першої школи, котра після оновлення стане Школою мистецтв. Ці два об'єкти також  осучаснюються за  фінансування Європейського Інвестиційного Банку.

Як розповів пану Послу міський голова Сергій Соломаха, Миргород працює з багатьма міжнародними організаціями і зарекомендував себе як надійний партнер. "У місті також реалізовується кілька спільних програм за проєктами Європейського Союзу в напрямку відновлення муніципальних об’єктів. Розраховуємо і на подальше співробітництво. Адже наша громада збільшилася кількісно і за площею, а отже потрібно працювати над покращенням інфраструктури тепер уже великої Миргородської громади. Тому ставимо завдання розвивати партнерські відносини з Європейським Союзом та іншими організаціями. Чим більше залучимо в громаду  інвестицій, тим краще вони розвиватимуться", – сказав міський голова Сергій Соломаха.

На ПАТ "Миргородський завод мінеральних вод" пан Посол оглянув виробництво та поспілкувався із керівництвом підприємтсва Костянтином Кряжевим щодо експорту миргородської води. 

Спілкуючись із журналістами Матті Маасікас відзначив напрацювання міста в багатьох напрямках та зазначив, що децентралізація хоча і принесла значні виклики, проте і допомогла громадам. Висловив подальшу підтримку всьому полтавському краю, адже його візит був  містами і селами Полтавської області. А ще надихнувся від зустрічі з персонажами письменника Миколи Гоголя,  адже є його великим шанувальником. Біля миргородської калюжі дипломат побачив голівських персонажів та самого Миколу Гоголя, в образ якого майстерно перевтілюється наш відомий краєзнавець Микола Кисліченко.  У супроводі "дяка"  та "Солохи" пан Посол проїхався миргородськими велодріжками. Мінітеатралізація викликала щире захоплення пана Посла.

А ще Матті Маасікас  вручив сертифікат на отримання велосипеда за перемогу в конкурсі від Угоди Мерів для підписантів "Кращі практики впровадження Планів дій щодо клімату та енергії" начальнику відділу муніципальних  ініціатив, інвестиції та енергоменеджменту Тетяні Усик.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
     
Відбудеться засідання Громадської ради

19.04.2024 року о 14:30 в залі засідань міської ради відбудеться засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Миргородської міської ради.

     
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 16 квітня 2024 року

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]