Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Миргород долучився до Проекту "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад"
2015-04-03

У Миргороді відбувся перший воркшоп у рамках консультацій проекту "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад". Проект триватиме до грудня 2017 року і має на меті підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту як на місцевому, так і на національному рівні. Очікуваний результат від консультування для міста  - «Концепція розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури в м. Миргород». Візит експерта відбувся завдяки підтримці постійного міжнародного партнера міста Миргорода - українсько-німецького співробітництва GIZ в рамках проекту "Енергоефективність у громадах".

  • Робочі зустрічі відбуваються у рамках реалізації проекту "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад", який з січня 2014 року проводить Асоціація велосипедистів Києва за фінансової підтримки Європейського Союзу та Європейської федерації велосипедистів. Проект дозволяє продовжити системну роботу на рівні Києва та активніше підтримувати велосипедних активістів та органи місцевого самоврядування в інших містах України. Партнерами у виконанні проекту виступають громадська організація “Центр соціальних та ділових ініціатив” (Яремче) та Європейська федерація велосипедистів (Брюссель). Підтримку надає також Український інформаційний центр вело транспорту. Шість міст України отримають консультації з розробки стратегії розвитку велотранспорту у 2015 році: Житомир, Кривий Ріг, Миколаїв, Миргород, Полтава, Черкаси.

У Миргороді відбулася перша робоча зустріч експертів, представників влади та громадських активістів. Начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Усик розповіла про велосипедний рух у Миргороді, акцентувала на проблемних питаннях. Серед яких основне - відсутність спеціальної, так званої, червоної доріжки для  велосипедистів, як це зроблено у країнах Європи, проаналізувала найбільша небезпечні ділянки руху. Представники громадської організації «Передвижник» доповнили інформацію та повідомили, що відкриття вело сезону 2015 у Миргороді відбулося 21 березня. Експерт з міського транспортного планування Університету Клемсон (США), аспірантка Харківського національного автомобільного-дорожнього університету Олена Токмиленко розповіла про практичні кроки проекту "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад".

За круглим столом учасники проаналізували генеральний план міста та напрямки велосипедних поїздок у місті. Після обговорення експерти разом з активістами створили карти “прямих повітряних ліній” та нанесли їх на вулично-дорожню мережу. На другий день було розроблено чорновий варіант мережі велосипедних сполучень, структуру концепції розвитку велосипедного руху і облаштування велосипедної інфраструктури міста. Також було організовано велоекскурсію основними міськими маршрутами.

Успішне впровадження Проекту -  можливе лише за участі та зацікавленості територіальної громади, громадських організацій, місцевої влади, експертів та інвесторів. Миргородська міська рада підтримує Проект і сприятиме у впровадженні задумів. До співпраці запрошують усіх небайдужих до розвитку та популяризації вело руху у Миргороді.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]