Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Моніторинг споживання енергоресурсів у бюджетних закладах
2018-08-15

Аналіз споживання енергетичних ресурсів та холодної води бюджетними установами міста за 2016 та 2017 роки обговорили на нараді з керівниками бюджетних установ. Вів засідання міський голова Сергій Соломаха, який  наголосив на обов'язковому дотриманні установами затверджених сесійно лімітів споживання, на обов'язковому щоденному занесенні показників лічильників в систему енергомоніторингу.

З інформацією про енергоспоживання за 2016 та 2017 роки виступила начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту Тетяна Усик. Вона розповіла, що необхідною основою для оптимізації споживання енергетичних ресурсів і створення механізмів стимулювання енергозбереження в будівлях бюджетної сфери є система моніторингу пооб'єктного споживання енергоресурсів. Основні принципи організації такої системи моніторингу - це безперервність контролю і облік інформації, що надходить, для подальшого планування витрат на оплату енергоресурсів. Аналіз проводився по 28 бюджетних установах, які занесені до інформаційної системи енергомоніторингу ТОВ "ФІАТУ"по наступним ресурсам: теплова енергія, газ, електроенергія, холодна вода.

За результатами аналізу   споживання енергетичних і водних ресурсів міськими закладами культури, освіти, фізичної культури та спорту, адміністративними будівлями за період січень-грудень 2017 року в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року встановлено: споживання теплової енергії закладами культури  зменшилося на  9% , закладами освіти на 4% , адміністративними будівлями - на 5% .

Зменшилося споживання природного газу на  20 % по закладах культури, на 9% по закладах освіти , ДЮСШ - на 1%.

Збільшення споживання обсягів холодної води відбулося по закладах культури на 32%, по закладах відділу освіти на 16% , по адміністративних будівлях на 4%  та  зменшилося споживання холодної води лише по ДЮСШ на 4%.

Обсяги споживання електричної енергії зросли по закладах культури та закладах освіти на 7% та 17% відповідно. Лише по адміністративних будівлях та ДЮСШ вдалося зменшити споживання електроенергії на 2% та 3% відповідно.

Видатки на енергоносії щороку зростають у зв'язку зі зміною тарифів, але завдяки запровадженим енергоефективним заходам, у 2017 році кошти вдалося скоротити на 6%. Для порівняння: видатки на енергоносії  бюджетних закладів м. Миргорода у 2016 році склали 12,2 млн.грн., а у 2017 році - 11,4 млн.грн.

 

 

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 23 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]