Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Місцеві практики розв’язання проблем ВПО
2016-11-07

У Києві відбувся дводенний національний форум місцевих практик розв’язання проблем, пов’язаних із внутрішнім переміщенням населення в Україні.  На заході зібралися місцеві громади з усієї України, представники громадянського суспільства, які займаються проблемами ВПО та приймаючих громад, експерти, науковці, ЗМІ та міжнародні організації для обговорення сучасних стратегій і підходів, які допомагають ефективно вирішувати конкретні потреби як переселенців, так і приймаючих громад на місцевому рівні.

З вітальними словами до учасників форуму звернулися Блерта Чела, заступник Директора Програми розвитку ООН в Україні, Георгій Тука, заступник Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України,Наталія Веселова, народний депутат Верховної Ради України, секретар Комітету з питань соціальної політики, праці та пенсійного забезпечення .

   Зі співдоповіддю Cтратегії та програми, які спрямовані на розв’язання ситуації з внутрішнім переміщенням населення, виступив Володимир Кір'ян,  директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді .

Під час роботи у секціях Володимир Кір'ян, директор Миргородського центру соціальних служб для сімї" ї, дітей та молоді  Валентина Донцова, керівник Єдиного центру допомоги ВПО презентували комплексну модель допомоги ВПО на прикладі Єдиного центру допомоги ВПО міста Миргород.

На форумі було також презентовано збірку місцевих практик розв’язання проблем, пов’язаних із внутрішнім переміщенням населення, підготовлену ПРООН. Збірка має на меті стати провідником для представників місцевої і регіональної влади, активістів та представників громадянського суспільства, які займаються питаннями внутрішнього переміщення в Україні, а також заохотити застосування цих практик у своїх громадах, щоб ефективніше допомагати ВПО, сприяти соціальній згуртованості, безпеці і мирному співіснуванню в Україні.

До збірки увійшло 27 показових місцевих сучасних практик, нових підходів і історій успіху вирішення проблем внутрішнього переміщення населення.

Форум, який був організований ПРООН за фінансової підтримки уряду Японії, дав можливість місцевим громадам поширити досвід розв’язання проблем внутрішнього переміщення населення країни на місцевому рівні та презентувати успішні практики ефективної взаємодії жителів громади та переміщених осіб.

Останні два роки Україна переживає найгіршу у своїй історії кризу внутрішнього переміщення населення. З початку конфлікту у 2014 році 1,7 мільйонів людей були вимушені залишити свої домівки.

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
     
Закінчення опалювального сезону

Про закінчення опалювального сезону 2023-2024 років на території Миргородської міської територіальної громади

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]