Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки
2019-04-25

У читальній залі Миргородської міської публічної бібліотеки для дорослих ім.Д.Гурамішвілі для студентів Університету третього віку відбувся майстер-клас по виготовленню ляльки-мотанки. Майстриня і керівник гуртка центру естетичного виховання Тамара Михайлівна Сторожук ознайомила підопічних Територіального центру з історією походження ляльки-мотанки, з традиціями, обрядами і звичаями з якими вона   пов’язана.

Вона розповіла, що така  лялька здавна була оберегом в українській родині. Лялька-мотанка відома в усіх традиційних культурах не лише як дитяча іграшка, але й як могутній магічний талісман та оберіг родини. Робили її на щасливу долю, на міцне здоров’я чи шлюб. Тому вважається, що вона має сильну енергетику і здатна оберігати як людину, так і всю оселю. Однією з найдавніших була «Травниця». Це оберіг на міцне здоров’я та гарний сон. Вона наповнюється запашними лікарськими травами. В склад наповнення входять трави м’яти, меліси, чебрецю, звіробою, лаванди, хвої, ялівцю, шавлії, ромашки, материнки та інші лікарські трави. Лялька-мотанка «Травниця» стежить за тим, щоб хвороба не проникла в будинок. Вона захисниця від злих духів хвороби. Тамара Михайлівна наголосила, що це не просто іграшка, а цілий витвір мистецтва та поділилась секретом технології виготовлення української національної іграшки.

Панянки з Університету третього віку з великим задоволенням та завзятістю крок за кроком опановували мистецтво мотанки. Кожна з них виготовила «Травницю». Такий сувенір, особливо виготовлений власними руками, може стати родинним оберегом та родинним спадком, котрий ввібрав в себе вікові знання та вірування.

Учасниці заходу висловлюють велику подяку чудовій талановитій майстрині Сторожук Т.М. за творчий підхід до улюбленої справи, змістовний та цікавий майстер-клас.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]