Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Майбутнє наших будинків за ОСББ
2015-11-30

Уже шостий рік поспіль у Львові збираються активісти, котрим не байдужа доля багатоквартирних українських будинків. Вперше на всеукраїнському форумі ОСББ був представлений і Миргород. Напрацювання з форуму в Миргород привезла Тетяна Усик, начальник відділу муніципальних ініціатив, інвестицій та енергоменеджменту міської ради. Партнер форуму та поїздки миргородського представника - постійний партнер Миргорода німецьке товариство з міжнародного співробітництва GIZ проект "Енергоефективність у громадах".

26-27 листопада у Львові проходив VI всеукраїнський форум. Нові законодавчі реалії подальшого існування багатоквартирного фонду, можливості впровадження енергоефективних заходів, перспективи розвитку управительських компаній - теми, які були опрацьовані в робочих групах з експертами.
  Відомий вираз, що кожне місто має своє обличчя, напевно, найбільше стосується будівель. Адже міста утворюють саме будівлі, старовинні і нові, величні і скромні, гарні і не дуже. І більшість із них - будинки, де живемо ми з Вами. "Прикрашання" обличчя міста різнобарвним клаптиковим утепленням, кондиціонерами ніяк не сприяє збереженню історико-архітектурної спадщини. Та ще й, порушуючи будівельні норми, несе шкоду конструкціям будівель.
  Стаття 13 Конституції нагадує нам: "Власність зобов'язує", а стаття 382 Цивільного кодексу підкреслює спільну сумісну власність.
  Законотворці Закону України "Про особливості здійснення права власності в багатоквартирному будинку" дали співвласникам спільного майна час щодо визначення форми управління до 1 липня 2016 року. За тих, хто не прийме жодного рішення, зробить це міська влада, призначивши управителя і тарифи на обслуговування.
  Для управління багатоквартирним будинком  співвласники мають можливість створити юридичну особу - об'єднання співвласників багатоквартирного будинку.
  До уваги будинків, де створені ЖБК (житлово-будівельні кооперативи)! З 1 липня 2016 року такої форми управління будинком не існуватиме. Ви можете перереєструватися в ОСББ, інакше міська влада законом змушена призначити управляючу компанію.
  Оскільки держава нарешті взялася за реформу ЖКГ і розпочала з багатоквартирних будинків, то і розроблена низка державних та європейських програм на підтримки житлового фонду. Так, державною програмою передбачається відшкодування частини кредиту на впровадження енергоефективних заходів.
  Миргороду пощастило (чому заздрять інші міста) і з європейською підтримкою будинків ОСББ, завдяки якій в 6 з 11 існуючих в місті ОСББ здійснюються такі довгоочікувані капітальні ремонти.
  З 2016 року поряд з державною підтримкою місто допомагатиме сплачувати кредити на енергоефективне обладнання та  матеріали як ОСББ, так і фізичним особам.

ОГОЛОШЕННЯ
     
Оголошення

Графік проведення технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання багатоквартирних будинків м. Миргорода на квітень 2024р.

     
     
Скликається позачергова сесія

29 березня о 14.00 відбудеться 49 позачергова сесія 

     
     
До уваги ВПО!

Гуманітарна допомога для ВПО

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]