Цивільний захист Карта укриттів

Військомат Центр зайнятості АМУ Захист прав споживачів
Лялька-мотанка – народна іграшка і оберіг
2016-11-30

У  ДНЗ №11 «Теремок» (завідувач Ботвіновська О.В., вихователь-методист  Якименко С.М.),  в рамках методичного об’єднання вихователів дошкільних навчальних закладів,  відбувся семінар-практикум на тему «Іграшка – невід’ємний атрибут дошкільного дитинства в освоєнні багатогранності світу».    Під час засідання було розглянуто питання освітньої та мистецької цінності української  іграшки, значення її для формування духовних пріоритетів дошкільників.

Розпочався  семінар-практикум  переглядом  відеофільму, створеного під час роботи закладу  над пізнавально-творчим проектом  «Моя країна – Україна. Українська лялька-мотанка».  Цей проект спрямований на формування національно-патріотичних почуттів дошкільників,  виховання інтересу до української культури, народних  звичаїв та традицій,  почуття гордості за свій народ. Лялька-мотанка – це народна іграшка і оберіг. Вона є символом Берегині роду.  Передавалась така лялька з покоління в покоління, від матері до дочки, і ниточка, якою вона в’язалась, ставала символічною золотою ниткою, що єднала покоління в міцний єдиний Рід, берегла і захищала, давала силу, наснагу і добробут.

Під час практичної частини учасники семінару побували на  інтегрованому  занятті «Подорож до музею іграшки» (старша група, вихователь Маляр Л.О.). В імпровізованому  «музеї»  малята оглянули виставку сучасних іграшок та зробили екскурс у минуле, щоб познайомитися з іграшками,  якими гралися наші предки. Діти багато нового дізналися про ляльку-мотанку  та ще й повправлялися у самостійному її виготовленні.

Надзвичайно цікавим  та пізнавальним для учасників став  майстер-клас на цю тему,  проведений вихователем закладу Рожковською І.М. Ірина Миколаївна  презентувала  зроблені  власноруч ляльки–мотанки,  розповіла про  назви, призначення, традиції та звичаї, пов’язані з їх виготовленням. Покроково пояснюючи і показуючи послідовність виготовлення українського оберегу, вихователь  навчила присутніх робити  чудову  іграшку, ляльку мотанку.

 

Силко В.П., методист методичного кабінету відділу освіти

 

ОГОЛОШЕННЯ
     
Потреба у працівниках

Потреба у працівниках на 19 квітня 2024 року

     
     
Сплачуємо борги до бюджету громади

Переліки боржників до бюджету громади станом на 1 квітня 2024 року

     
     
До уваги ВПО!

БФ "Карітас Полтава" у рамках проєкту «Багатосекторна допомога постраждалим від війни людям в Україні» розпочинає реєстрацію на надання субсидій на оренду житла терміном на 6 місяців.

     
Архів оголошень
Poll ID 0 does not exist.

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

Міста побратими

Миргородський відділ поліції

КП Тепловодсервіс

КП Миргородська управляюча компанія

Полтавська обласна рада

Полтавська ОДА

МИРГОРОДСЬКА МІСЬКА РАДА
  Адреса: 37600, м. Миргород, вул. Незалежності, 17, Тел.: 5-25-01,
E-mail: [email protected]